Mak'Vaerk - Hard Rock Rebel

Hard Rock Rebel

Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:12

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hard rock uden den store forløsning

Rock ’n’ roll

Bag det ildevarslende bandnavn gemmer sig fire jyske herrer. De spiller hard rock, og det har de gjort – i denne konstellation – siden 2014. Selvtilliden og attituden er helt efter rockbogens regler, men andre steder halter det en smule. Lad os tage et kig på debutalbummet Hard Rock Rebel.

Ikk’ så meget pis!

Produktionsmæssigt er Hard Rock Rebel en lækker sag. De 12 numre er indspillet over fire dage i Dead Rat Studio, og Jacob Bredahl har siddet bag knapperne. Bandet har efter sigende ønsket en rå og autentisk lyd – og det er præcis, hvad de har fået. Pladen har et sprødt og simpelt udtryk, der klæder genren vældig godt. Der er i det hele taget ikke meget unødvendigt lir at finde i Mak’Vaerks musik; det er straight to the point metallisk hard rock med stor inspiration i de gamle heavy metal-klassikere.

Som man kan forvente af denne genre, er musikken i høj grad båret af guitarriffs – og dem er guitarist Martin Kjær heldigvis ganske leveringsdygtig i. ”Dig Deep” åbner albummet med et bastant riff, og der høvles selvsikkert videre på ”The Hunt”. Her skrues tempoet en tand i vejret, intensiteten stiger, og nummeret oser af attitude. Riff-festen fortsætter på tredje skæring, ”The Botch Job”, der desuden har en fed vokalmelodi. Efter disse tre stærke numre går det desværre ned ad bakke for de aarhusianske rockrebeller; vi rammes af en række middelmådige tracks, hvor intet for alvor er interessant. De enkelte numre minder alt for meget om hinanden, og den gode hook er en mangelvare. Dette resulterer i, at pladens sidste halvdel – for undertegnede – bliver en ret trættende oplevelse. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at Mak’Vaerk måske skulle have satset på en fed ep i stedet.

”Just Before the End/Ambulance Chasers” har egentligt en masse potentiale – en stærk præstation fra forsanger Kristian Ehlers og en catchy melodi – men nummeret bliver simpelthen for langtrukket. Der mangler nogle overraskelser! Ligeledes langes der et fedt riff over disken i ”Dumb Turkey”, men den store åbenbaring udebliver.

Hard Rock Rebel er uden tvivl en godkendt debut, men den tynges af sin forudsigelighed og mangel på variation. Leg med musikken, drenge!

Tracklist

 1. Dig Deep
 2. The Hunt
 3. The Botch Job
 4. Flagbein
 5. One Way Ticket Down
 6. Just Before the End/Ambulance Chasers
 7. Hard Rock Rebel
 8. The Flame
 9. Nightwatch
 10. At the End of the Rope
 11. Dumb Turkey
 12. Battlefield

Tilføj kommentar