Mad Architect - Journey To Madness

Journey To Madness

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Uhyggeligt og powerfyldt debut fra svenske MAD ARCHITECT

Det svenske band MAD ARCHITECT blev dannet i 2011 og udsendte deres tre numre lange EP Dreamworld i marts måned 2012. Journey To Madness blev udgivet i juni måned 2013 og er bandets debut album, mixet af Andy La Roque (King Diamond).

Albummet starter med introen "Echoes From Beyond", som instrumentalt maler et billede af den Skandinaviske natur, her er vi bestemt ikke i tvivl om, hvor bandet har hjemme - man kan næsten smage Nordlyset. Bedst som man føler sig hensat til en smuk drømmeverden, vækkes man og er klar til kamp, da nummeret "Dreamworld" sættes i gang. Her overrasker Snowy Shaws vokal - manden har uden tvivl tilføjet masser af personlighed, men enten kan man lide den eller ej. Han blander den klassiske power metal vokal med noget mørkt, tungt og gotisk, og dette gør, at man er nysgerrig efter at høre, hvad MAD ARCHITECT ellers har at byde på. Magnus Dauns guitar, Zven Lindstens trommer og den nyankomne Erik Ferentinos bas er professionelle, episke og efterlader en åndeløs imens Jorgen Oscarsson tilføjer en mørk og "uhyggelig" stemning på keyboards. Musikken er ikke til, at sætte en finger på. Det er virkelig dygtige og fuldt ud kompetente musikere vi har med at gøre her - jeg er forbavset over, at dette er en debut, da bandet virker så sammentømret og rutineret.

Journey To Madness er fyldt med æstetiske indtryk, og bl.a. numrene "Universal Law" og "Strange Machine" er ørehængere, som jeg selv har gået og fløjtet de sidste par dage. Når du lytter til MAD ARCHITECT kommer du bestemt ikke til, at kede dig. Albummet byder på smukke, instrumentale numre og er alligevel fyldt med power.

MAD ARCHITECTs debut er et kærkomment syn, og jeg tror at de tiltaler så bred en skare, at de hurtigt vil skabe sig en stor fanbase.

Trackliste: 01 - Echoes From Beyond 02 - Dreamworld 03 - Universal Law 04 - Mad Architect 05 - Transitions - Part 1 06 - Sailing Away 07 - Floating 08 - Strange Machine 09 - Altered States

Nyd nummeret Mad Architect herunder:

Metalvinyl

Tilføj kommentar