Lonewolf - Army of the Damned

Army of the Damned

· Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Speed metal
Spilletid:50.39
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Skønt dette "kun" er det femte album fra franske Lonewolf, så har bandet været i gang siden 1992 (dog under et andet navn i de første år). Den erfaring, som et så rutineret band har, er bestemt noget, der kendetegner denne skive i og med, at vi her har med et band at gøre, der ikke er bange for at lyde gammeldags og stadig lidt anderledes i forhold til andre "gammeldags" metalbands.

Med en stil, der ligger et sted mellem power metal, speed metal og traditionel metal, placerer Lonewolf sig nemlig lige midt i retro-lejren med alt hvad, der sig dertil hører, men alligevel er bandet noget for sig selv takket være Jens Börners rå og ganske specielle vokal. Fra power metallen har Lonewolf masser af melodi og store omkvæd, mens de har hentet galloperende gutiarer samt masser af fængende guitarmelodier og synkron-leads fra den traditionelle metal. Fra speed metallen har de visse guitar-figurer, der spilles med hurtig en-strengs tremolo (ikke ulig Running Wild, da de var i topform).

Den melodiske tilgang holder ganske fint og sikrer, at musikken til alle tider er fuldt tilgængelig, og giver også musikken et lidt småepisk væsen. Nu har jeg nævnt Running Wild, og skal man drage en sammenligning til andre bands, som Lonewolf har fællestræk med, så må det netop Running Wild, der ligger tættest. Numre som "Tally Ho", "Cold", "Hellbent for Metal" og "One Second in Eternity" med deres melodiske speed metal-grundlyd er gode eksempler herpå. Og jeg har ikke det ringeste imod, at Lonewolf (tjah, de er måske ligefrem opkaldt efter Running Wilds sang af samme navn fra Blazon Stone) lader til at være så inspirerede af Running Wild. Dette skyldes, at de tager de elementer fra Running Wilds tilgang til melodisk power-speed metal, som jeg holder mest af, og giver det et twist af deres egen lyd.

Det er melodisk. Det er energisk. Det er fængende. Det er power-speed metal. Det er Lonewolf. Army of the Damned kan varmt anbefales til fans af Running wild, Sabaton og lignende bands.

Tracklist: 1. Lonewolf 2. Crawling to Hell 3. Army of the Damned 4. Hellbent for Metal 5. Soulreapers 6. Celtic Heart 7. The Last Defenders 8. Cold 9. The One You Never See 10. Tally Ho 11. One Second in Eternity

Hør titelnummeret fra Army of the Damned her:

Tilføj kommentar