Kronic - Tales From Underground

Tales From Underground

Udkom

Type:Demo
Genre:Doom metal
Antal numre:3

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Doomdemodebut

Flotte doomudgivelser har regnet ned over Danmark de sidste par år – både Alkymist, Nortt og Konvent har været blandt højdepunkterne. Et navn, vi ikke har hørt så meget til, er københavnske Kronic. Bandet har eksisteret i en række år, men først for nylig er de blevet færdige med demodebuten Tales from Underground.

35 minutter føles som 70

Kronic nævner selv Opeth, Saturnus og Anathema som nogle af de største inspirationskilder – og lad mig bare punktere drømmen med det samme: Der er lang vej op til idolerne. På Tales from Underground møder vi tre ensformige numre, der fordeler sig på 35 lange(!) minutter. Nok skal doom være langsom og dyster, men dette er direkte søvndyssende. Ak.

”The Chant” lægger ud med en stille og ildevarslende intro, der egentlig fungerer fint. Med få midler får bandet skabt en spændingsopbygning, og efter cirka ét minut begynder frontmand Michael at tale. Spoken words fungerer generelt rigtig godt i doomgenren, men her rammer Kronic altså helt ved siden af: Udtalen af de enkelte ord er underlig, og stemmen er – ifølge undertegnede – alt for lys. I et dunkelt univers som det, Kronic forsøger at skabe, ville det passe bedre med en ond bussemand eller ligefrem growls – hør bare, hvordan genrekollegaerne Woebegone Obscured gør.

Nuvel. Senere i ”The Chant” får vi faktisk growls – desværre af den svage slags. Stemmen virker en anelse presset, og der mangler både bund og fylde. Frontmand Michael kan blive en dygtig growler, men på Tales from Underground er der bestemt plads til forbedringer. 

Både ”You Are Mine” og ”Ishtar” har samme struktur som ”The Chant”, og heller ikke her formår Kronic at imponere. Glimtvis gør bandet noget interessant, og der er da også en vis tyngde i teksterne, men lyden er simpelthen for monoton. De tre sange minder meget om hinanden, og intet skiller sig ud. Ærgerligt.

Tales from Underground kan accepteres som en demo, men absolut ikke mere. De fem fyre i Kronic skal tilbage i øvelokalet, de skal generere idéer – og de skal turde tage en chance. Prøv noget nyt, venner!

Tracklist

  1. The Chant
  2. You Are Mine
  3. Ishtar

Kommentarer (3)

M. E. G.

Hahaha

Ærgerligt sagt din anmeldelse er fuldstændigt upådelidelig på grundt af at, du Emily Dybdal tog udgangspunktet på dit personligt synspunkt og ikke i selve genren.

Emilie Dybdal

Anmelder

Indlæg: 5

Hejsa

Hejsa M. E. G.

Smag og behag kan man altid diskutere. Det ændrer dog ikke på, at denne demo er utrolig stillestående. Både vokal og sangskrivning trænger til et markant løft. 

Jeg har intet imod Kronic - eller deres genre - og jeg glæder mig til at høre, hvad de kommer frem til i fremtiden :-)

God dag.
Emilie

Sørn M.

Emilie Dybdal, Really!?

Emilie Dybdal, er du sikker på at du har lyttet til et helt album fra Anathema!!!? eller et helt album fra Opeth :P

Tilføj kommentar