Innsmouth - The shadow over Innsmouth

The shadow over Innsmouth

Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Black metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Rodet teknisk brutalt dødsmetal   

Nordjylland har gennem lang tid været storleverandør af celebert dansk metal og det mørke Jylland leverer nu nyt ondskab med udspring fra H.P. Lovecraft’s forfatterskab. Ikke det mest originale tekstunivers - det har vi set før, men musikalsk står ideerne på spring. Faktisk er der så mange ideer, at fokus forsvinder i farten og de mange ambitioner ender med at ødelægge helhedsoplevelsen. 

Navnet Innsmouth og albumtitlen ”The Shadow over Innsmouth” er en reference til en novelle af Lovecraft og et par fremadstormende knægte med sans for det makabre, blod, død og brutalitet. Vi er ude i noget teknisk dødsmetal, som til tider læner sig op ad blackend death - tilsat guitarlir, bas og lidt klaver. 

Mekanisk bund svinger taktstokken

Bandet er fra Thy og der må være langt mellem raske svende, som både kan spille og som samtidig holder af bands som Cannibal Corpse og Behemoth. Trommerne er derfor programmeret, og selvom Innsmouth er sluppet godt fra det, er det alligevel en mekanisk bund som svinger taktstokken. 

Mekanisk og maskinel er guitarist og komponist Thor Sejersen derimod ikke. Vi får hele repertoiret og der er både smadder, tæsk og dybe growls. Desværre er der så meget, at fokus tabes og udtrykket drukner i hektisk instrumentlir. Udtrykket skifter konstant og selv efter flere gennemlytninger er det vanskeligt at finde en entydig fællesnævner. 

"The Colour Out Of Space" er et fedt instrumentalt nummer, som starter med en kort klaverintro. "Dreams Of Drowning” har en Behemoth lignende intro. På “Reanimator” får vi fremtrædende bas, som i mangel på bedre viden, minder om Cynic. Alt i alt er bundniveauet dog imponerende højt, og andre guitarister kan godt begynde at tage noter. 

Uimodståeligt eller ujævnt?

Det nådesløse bombardement efterlader lytteren noget forvirret. Uimodståeligt eller ujævnt? Jeg hælder desværre til det sidste. Innsmouth har både forudsætningerne og evnerne men mangler bandmedlemmer og et klart koncept.

The Shadow over Innsmouth er en lovende debut som vil meget, og det ville med et fuldt line-up og et klart koncept få en bedre karakter. Med tiden kan dette blive frygtindgydende godt.  

Tilføj kommentar