Vinylbanner
Fetus In Fetu - Mongolian Meatfarm

Mongolian Meatfarm

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det’ dansk, det’ død

Da jeg satte mig til at lytte til Mongolian Meatfarm, var min første tanke, at jeg måtte erklære mig inhabil grundet snobberi. Efter at have nærstuderet tracklisten prøvede jeg at overtale mere genrekyndige kolleger til at anmelde den for mig, fordi jeg stak næsen i sky over de infantile titler, der går 80’ernes provokative tendenser i bedene. Men da jeg var kommet i gang med at lytte, måtte jeg indse, at selvom jeg har et skab fyldt med rullekraver, så er jeg alligevel ikke helt immun overfor den uperfekte charme, som Fetus In Fetu besidder bag det en kende afskrækkende, allerførste indtryk.

Meshuggahmund

Med navne som ”T-Bag A Goat”, ”Ass Surgery” og ”One Finger To Rule The Cunt” er det ikke højpandet eller højteknologisk metal, vi bliver trakteret med – tværtimod. Der er ingen prætentiøse og lange mellemstykker, hvor man har tid til at dyrke og kværne sin egen kaffe og tænke over meningen med livet. I stedet får vi en kop kontante dødsprygl med endeløse blastbeats, guitar squeals og intet spor af nymodens pjatterier såsom teknisk komplicerede soli eller udvanding af begrebet ”old school death metal”.

Vokalen lyder som en svinestald under vand og besidder en monoton kvalitet, der enten bliver dømt ude af feinschmeckere eller godkendt som pejlemærke for de øvrige musikeres anstrengelser. Der er ikke de store finesser her, og det groovy element jeg er blevet lovet, ved jeg ikke helt, hvor jeg skal lede efter, men der er masser af fræs til at understrege arven fra den gamle skole. Der er ikke langt fra Fetus In Fetu til det tidlige Cannibal Corpse, men hvor sidstnævnte formår at vride mening ud af den uforståelige galskab, fokuserer Fetus In Fetu primært på brutalitet. Det er der på ingen måde noget i vejen med, men de mangler noget særpræg, for at de skiller sig ud fra mængden af brutal old school dødsmetal/slam-bands.

Skål og squeal

Jeg har svært ved at tage stilling til, om det her er godt eller dårligt. Det er på ingen måde nyskabende, og hvis du trænger til noget at pudse stålbrillen til, er det ikke her, du skal lede. De forsøger ikke at være andet end det de er, men leverer i stedet lige-ud-af-landevejen metal uden det mindste spor af nykker. Det lyder præcis, som jeg forestiller mig, at en udenforstående tror, metal lyder: Uforståelig grynten, en guitar, der larmer, og trommer, der tonser derudaf som en flok bissende gnuer. Som udgangspunkt kan jeg sagtens sætte pris på noget, der skruer helt ned for grafikken og bare tromler af sted, så hvis du vil have noget at knalde Krudtugler ned til, bydes du hjerteligt velkommen på gården.

Tracklist

  1. Ass Surgery
  2. Mongolian Meatfarm
  3. T-Bag a Goat
  4. Kill That Bitch
  5. 1 Finger to Rule the Cunt
  6. To Be He-She
  7. Slipskin
  8. Chewing Stoma

Tilføj kommentar