The Drip - The Haunting Fear of Inevitability

The Haunting Fear of Inevitability

· Udkom

Type:Album
Genrer:Grindcore, Deathcore
Antal numre:13

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Moderne grindcore i yderste konsekvens

Variation er vejen frem i en ellers old school genre
The Drip fra USA blev dannet i 2007 og har udgivet tre EP’er, som jeg i skrivende stund endnu ikke kender noget til, da bandet først har ramt mit kendskab med denne, deres første full-length, The Haunting Fear of Inevitability. Stilen er ”moderne grindcore” – og når jeg bruger betegnelsen ”moderne”, hænger det sammen med, at det ikke er så beskidt og old school, som ellers er den form for grindcore, jeg personligt foretrækker.

The Drip er ikke bange for at smide lidt metalcore-/deathcore-elementer ind her og der. På trods af det mere moderne udtryk er der stadig godt med smadder på, som der skal og bør være i grindcore-genren. Faktisk fungerer det fantastisk godt i dette tilfælde. Metalcore-/deathcore-elementerne giver en herlig variation og et nærmest frisk pust i en genre, der i allerhøjeste grad må betegnes som værende en old school genre!

En solid debut med et massivt udtryk
The Drip har virkelig forstået at skabe et udtryksfuldt album, som både swinger godt og aldrig går hen og bliver kedeligt eller uinteressant, på trods af det opskruede tempo 90 % af tiden. Der er nemlig godt med fart på, med enkelte tunge breakdowns her og der – man føler sig nærmest fanget i det massive lydbillede, og det giver så absolut plusser i min bog.

Numre som ”Blackest Evocation”, ”Gruesome Poetics” og ”Terror War” går rent ind, men også de lidt ”anderledes” numre som den stemningsfulde ”Dead Inside” og ”Painted Ram” er med til at få det hele til at gå op i en højere enhed. Jeg elsker ganske enkelt The Haunting Fear of Inevitability, som i min optik går hen og bliver en af årets allerbedste skiver. Jeg vil nærmest våge den påstand, at deres tilgang til dét at spille grindcore er så tæt på at være original uden at være det, som den overhovedet kan blive.

Kvalitet, lyd og produktion er ganske enkelt i topklasse. Håndværket og håndtering af instrumenterne samt den geniale måde at sætte numrene sammen på gør bare, at hele herligheden ender med at blive et mindre mesterværk med et massivt udtryk. Ganske enkelt genialt.

Et energisk godt køb!
Jeg kan kun anbefale, at man tjekker denne højenergiske tornado af supervrede aggressioner ud og anskaffer den til sin samling. Grindcore anno 2017 findes næppe bedre, og jeg vil mene, at dette udspil er af sådan en kaliber, at den ikke går i glemmebogen sådan lige med det samme. Håber, at jeg en dag får muligheden for at se dem live, for hvis de er lige så fede live som på skive, så smadrer de hele lortet!

Tracklist

 1. Blackest Evocation
 2. Anathema
 3. Gruesome Poetics
 4. Dead Inside
 5. Covered in Red
 6. Terror War
 7. Painted Ram
 8. Wretches
 9. In Atrophy
 10. The Answer
 11. Exile
 12. Consigned to Fate
 13. Bone Chapel

Tilføj kommentar