NOTBA4
Dominici - 03 A Trilogy - Part 3

03 A Trilogy - Part 3

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Spilletid:56:37
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dream Theaters oprindelige forsanger, Charlie Dominici, der har opkaldt sit bandprojekt efter sig selv, er her klar med tredje og sidste del af sin albumtrilogi "03 A Trilogy". Første afsnit i serien var der ingen, der rigtig lagde mærke til, da der var tale om et fuldstændig akustisk album kun indspillet af Charlie Dominici selv. På anden del, "03 A Trilogy – Part 2", var Dominici blevet til et rigtigt band med musikere, der deltog i kompositionsprocessen, og stilen var her progressiv metal, der trak direkte linjer til såvel ældre Dream Theater som nyere Symphony X. Tredje album i serien fortsætter denne stil, blot med mere vægt på den tekniske side af sagen – numrene er generelt længere og mere komplekse i strukturerne, og de kræver også flere gennemlytninger, før de fænger.

Ligesom på "Part 2" er det største problem ved det nye Dominici-album vokalen. Charlie D.’s stemme er ikke blevet pænere med årene. Når han synger teatralsk lyder det mærkeligt skingert, selv om han ikke er oppe i et voldsomt højt leje, og når han forsøger at synge råt er hans stemme grødet på en kikset måde, der gør lytteren bekymret for hans stemmebånds tilstand. Han har simpelthen ikke længere den fuldendte teknik, der skal til for at synge rigtig fedt i den melodiske power-stil, og han har ikke nuancer nok i sit udtryk til, at det er sjovt at høre på, når han ikke forsøger at gøre det.

Men kunne man lide "Part 2", vil man givetvis også synes om "Part 3". Der er mange solide kompositioner på albummet, særligt imponerer nummeret "Liquid Lightning", der har nogle guitarakkorder, der leder tankerne hen på den særlige filmusiklignende atmosfære, der kendetegnede Dream Theaters "Awake" (som i øvrigt blev til længe efter Charlie Dominici røg ud af bandet).

Tilføj kommentar