Demolizer spiller koncert på Metal Magic Festival 2022.
Demolizer - Ghoul

Udkom

Type:EP
Genrer:Thrash metal, Death metal
Antal numre:5

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

How about …

Demolizer er et københavnsk foretagende, som har eksisteret siden 2014, dengang under navnet Radtskaffen. Der er tale om nogle unge knøse, som spiller en blanding mellem thrash og et tvist af death metal. Deres debutudgivelse, Ghoul, er nu at finde på streamingtjenesterne.

… No

Ved åbningsnummeret, titeltracket ”Ghoul”, bemærker man hurtigt, at Demolizer er inspireret af bands som Megadeth, Testament, Exodus og andre af de store thrash-giganter. Ben Radtleffs vokal er en blanding mellem dyb growlen og highpitchede shrieks, hvor desværre ingen af dem er særligt overbevisende udført.

Dertil kommer der en stor følelse af at have hørt det hele før. For på trods af at idoldyrkelsen sikkert har været velment, så sad jeg flere gange og tænkte på, om det var covernumre, jeg lyttede til. Det eneste, som overbeviste mig om, at det ikke var tidlige demobånd fra originalkunstnerne, var den umådeligt irriterende produktion. Demolizer har nemlig som noget helt ekstraordinært fået indspillet en helt igennem fin trommelyd, og trommerne på skiven er faktisk både velspillede og velindspillede.

Anken kommer dog i, at guitarerne bevæger sig i et helt andet lydmæssigt univers, og de flyder aldrig rigtig sammen med de andre instrumenter og får den bidske stemning frem. Bassen er desuden meget i baggrunden – til en grad, hvor man skulle tro, at Lars Ulrich havde været inde at dreje på knapperne.

Selve det tekniske niveau, som Demolizer besidder, er der intet at udsætte på. De mangler blot noget sammenspil, for det er ikke alle stykker i fx ”Suicidal Path”, som sidder lige skarpt i skabet. Og beklager drenge, vi er altså kommet videre fra det stadie i musikhistorien, hvor man ikke gav en fuck for noget, man lavede, og så syntes folk stadig, det var fedt.

Der mangler desværre en del, før Demolizer ville kunne følge med andre danske bands i denne boldgade. Bands som Impalers og Chronicle ville være anstændige bud på sammenligninger, men der skal bare investeres mange flere timer i øvelokalet – og væsentlig flere i studiet – før vi får et produkt, der kan nærme sig.

Tracklist

  1. Ghoul
  2. Get Out of My Way
  3. Torture, Insanity
  4. Suicidal Path
  5. Political Decapitation

Tilføj kommentar