Damnation Angels - The Valiant Fire

The Valiant Fire

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Efter et flot debutalbum gentager Damnation Angels successen

Den svære toer

Britiske Damnation Angels blev dannet i 2006, og har efter et succesfuldt debutalbum i 2012 haft fart på, blandt andet på tour i Europa og USA. Her i 2015 kommer den svære toer så, og den slipper de rigtig godt fra.

Flot og hårdtslående musik

Modsat debutalbummet har The Valiant Fire ikke et intronummer. I stedet har bandet valgt at gøre første nummer, ”Finding Requiem”, lidt længere. Efter den lidt stille intro eksploderer nummeret i en imponerende blanding af vild powermetal og et fedt orkester.
Herefter sender Damnation Angels os på en rutsjebanetur med en flot blanding af orkester og metalmusik. I løbet af albummet er bandet helt oppe i gear på blandt andet på ”Everlasting” og helt nede i de langsomme episke toner på ”The Frontiersman”. Albummets detaljer passer desuden perfekt ind og giver musikken kant, hvilket kan høres i eksempelvis ”This Is Who We Are” i form af et velplaceret keyboard.

En interessant ting ved albummet er det otte et halvt minut lange instrumentalnummer ”The Fire Inside”. Nummeret fungerer som en sammenpakning af, hvad man hører gennem albummet. Nummeret er til tider helt oppe i gear og somme tider helt nede i det rolige tempo. Desuden er nummeret episk på gåsehudsniveau - en rigtig god blanding af velafrundet powermetal og et velkomponeret orkester.

En rigtig god blanding

Efter et succesfuldt debutalbum er det rent faktisk lykkedes Damnation Angels at lave noget endnu bedre. Ligesom debuten skal The Valiant Fire lyttes igennem et par gange før den rigtig sidder fast, men det betaler sig. Albummet er rigt på detaljer og ekstremt vellavet musik, som enhver fan af symfonisk musik vil elske. Udover dette, så er blandingen af symfoni og power metal helt perfekt.
Er man til symfonisk metal, eller leder man bare efter et rigtig godt album, så er The Valiant Fire et must.

This is Who we Are fanger essensen af The Valiant Fire rigtigt godt, selvom der er hurtigere sange på albummet. 

Tracklist

  1. Finding Requiem
  2. Icarus Syndrome
  3. This Is Who We Are
  4. The Frontiersman
  5. Closure
  6. The Passing
  7. Everlasting
  8. The Fire Inside
  9. Under An Ancient Sun

Tilføj kommentar