Candeny - Season One

Season One

Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Finsk rock med metal undertoner.

Candeny er et rock og/eller metal band fra Finland, som i foråret udsendte deres debut album: Season One. Udgivelsen har været små 10 års undervejs. Først da bandet fandt den kvindlige vokal Miona faldt brikkerne på plads, og bandet fandt en lyd som de kunne arbejde videre med. Albummet er finansieret af bandets egne midler, og optagelserne er sket i øvelokalet og hjemme hos den ene guitarist. Trommeslageren har efterfølgende været ansvarlig for mixet. De studentikose forhold til trods, er resultatet overraskende vellykket. Hjemlandet har kvitteret med radiotid, og pæn og høflig omtale.

Albummet er som helhed en god plade, som dog hverken udemærker sig med numre som er absolut fremragende eller direkte vildskud. Miona blander en traditionel rockvokal med fraseringer som giver associationer til dengang Alannah Myles formåede at blande hård rock med blød og svulstig pop. Det klæder materialet rigtig godt, og det er som altid spændende at høre en kvindelig vokal i en traditionel mandsdomineret verden. Ja, det er ligefrem sexet. Sympatien for Miona til trods, så er der begrænsninger ligesom den finske udtale til tider skinner igennem . Men i hænderne på en producer - og ja, måske ligefrem også et studie, så er der muligheder.

"Give It Up" og "Colder" (man er vel fra Finland) er rigtig gode numre som skal fremhæves, mens albummets uundværlige ballade "Window Shopping Souls" desværre mangler det hele store syng-med omkvæd. Dette kunne ellers have være nummeret, som åbnede op for andet end småt med radiotid. "Solitude" (en anden sangtitel som også giver mening i en finsk kontekst) har hitpotentiale, ligesom "20 Years to Life" som kan ses nedenunder.

Bandet balancerer muligvis lige på kanten af hvad der giver mening, at anmelde på dette site. Men de metalliske riff fornægter sig ikke, og som en forfriskende afveksling til alt den død og splatter, som vi normalt slår tiden ihjel med er Candeny et frisk pust. Jeg er spændt på den svære toer... Forhåbentlig skal Candeny ikke bruge yderligere 10 år i øvelokalet.

Tracklist

  1. Kick Me
  2. Tainted
  3. Diamond in the Rough
  4. Colder
  5. Solitude
  6. 20 Years to Life
  7. Window Shopping Souls
  8. Give It Up
  9. Dry Out