Brainstorm - Firesoul

Firesoul

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Erfarent power metal band viser tegn på kreativ træthed

Intro Tyske Brainstorm blev dannet i 1989, og har betaget mange med deres mørke power metal. De er nu ti albums henne i karrieren. Det tiende album hedder Firesoul, og erfaringen er tydelig.

Gennemgang Vi starter tungt ud på "Erased By The Dark", hvor der også er få symfoniske elementer. Vokalen begynder, og det gør et tungt og intenst riff også. Trommerne står for det meste af sangens tunge feel, men guitaren hjælper til. Den kraftige og en smule rå vokal hjælper godt til. I slutningen finder man en interessant guitarsolo, og efter et afsluttende omkvæd er man videre. Andet nummer er i samme stil. Det er mere direkte, og kører en smule hurtigere. Riffet er mere simpelt men lige så intenst som tidligere. Omkvædet er tungt, og det passer vokalen igen perfekt til. Guitarsoloen har fået nøk opad, og sangen slutter på samme måde som "Erased By The Dark". Tredje nummer hedder "Descendants Of The Fire", og er noget hurtigere. Det tunge feel er der dog stadig. Omkvædets kvalitet er faldet, men guitarsoloens er steget. Nummeret er desuden også ganske godt balanceret, og giver en interessant oplevelse Resten af albummet foregår på samme måde, men variere fra det tunge intense, som på "Shadowseeker", til der rolige og mere episke på "…And I Wonder". Kvaliteten af musikken og stilen forbliver den samme efter "Descendants Of The Fire", hvilket kan gøre musikken lidt kedelig i længden. Riffene er spændende og ofte intense, men de varierer ikke særlig meget. Trommerne gør også et fantastisk arbejde, men varierer ikke så meget. Vokalen ligger i den godt ende hvad angår power metal bands. Den er kraftfuld og behagelig at lytte til, og trods det lave niveau af variation forbliver den interessant.

konklusion Firesoul er et veludført album, ingen tvivl om det. Musikken er rimelig tung af power metal at være, og vokalen er kraftig og passer godt til. Det eneste problem med albummet er at sangene minder for meget om hinanden. De er skam forskellige, men strukturen er nærmest ens. De har en cool intro efterfulgt af et tungt vers og et mere melodisk omkvæd. Lige inden slutningen, hvor omkvædet synges to gange, ligger der en fed guitarsolo. Det er brændærgeligt, for resten af musikken kan man nærmest ikke sætte en finger på. Nyere power metal fans vil nyde Firesoul, og til dem kan albummet da også anbefales. De mere erfarne skal dog nok se sig om efter noget andet.

Trackliste 1. Erased By The Dark 2. Firesoul 3. Descendants Of The Fire 4. Entering Solitude 5. Recall The Real 6. Shadowseeker 7. Feed Me Lies 8. What Grows Inside 9. The Chosen 10. ...And I Wonder

Firesoul er albummets single, og et af de tungeste numre på albummet.