Blakk Old Blood - Greed

Greed

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Kunne jeg byde på en god ost, et lækkert ur eller noget black metal? Schweiz har det hele

Giv mig noget black metal!

I landet med delikatesser, store bankkonti og dyre vaner gemmer der sig fire djævletilbedere under pseudonymerne Korvus, Mentor, Goathammer og Deus Mortuus. Ja, så bliver det da vist gjort klart med kistesøm, at de her herrer mener det alvorligt. Selvom de hedder Blakk Old Blood, så er det et ganske nyt band, som kun har eksisteret siden 2012. Om det er fordi, de holder undergrundsstilen til fulde, eller ikke har haft materiale nok, ja, så er det kun blevet til et par demoer og nu to EP’er.

Argh, det er måske lige sort nok for mig

Bandet kører stilen helt ud, og det er tydeligt, at de har hentet stor inspiration fra de tidlige Mayhem-dage. Der hersker en stor del mystik, kaos og djævelsk larm på denne 12 minutter lange EP. Helvedeshammeren tonser derudad på første nummer, ”Misanthrope”, som bekendt betyder afsky til menneskeheden. Igen ringer den store black metal-alarm voldsomt, og det gør den i særdeleshed også på selve nummeret. Selvom det kun varer ca. 2 minutter, så formår de virkelig at udnytte tiden. Det er EP’ens bedste nummer, og der bliver lagt hadsk og tempofyldt ud. Som vanen tro, så bliver der tæsket voldsomt på de stakkels trommer – kombineret med febrilske guitarriffs. Men det fungerer, og lyder som black metal skal lyde – og det er vel at mærke på den helt rigtige måde.

Vokalen er også, som black metal skal være – hæs og ond – og den kommer i fokus på nummeret ”Intermezzo”. Jeg var måske for hurtig til at kalde det et nummer, for det er det ikke. Det er 35 sekunders Satan-tilbedelser, skrig og dybe growls. Det oser langt væk af fyld, og det er totalt ligegyldigt. Hvis det skal ligge op til en sang, så sæt det dog sammen med den. Men de er måske trætte af at lave demoer, og derfor får det lige en plads, så de kan være bekendt at kalde det en EP. Nuvel, de redder længden på spilletiden med sidste nummer, ”Seed of Greed”, som varer intet mindre end 8 minutter. Der er før blevet lavet geniale numre på over 12 minutter, men dette er ikke tilfældet her. Det er langt, kedeligt og igen bare en masse ligegyldigt råb og skrig med en søvndyssende guitar ind over – og intet andet.

Jeg tager sgu et stykke med ost næste gang

Det eneste, der fungerer, på denne EP – efter min mening – er ”Misanthrope”, som tilfredsstiller alle de black metal-behov, man nu skulle have. Resten af EP’en er kedeligt og ligegyldigt fyld. Det kunne fungere fedt i et liveshow, men ikke her. Det er et band, der tydeligvis har potentiale, men de formår ikke at udnytte det ordentligt her på Greed.

Tracklist

  1. Misanthrope
  2. Intermezzo
  3. Thou are the Dragon
  4. Seed of Greed

Tilføj kommentar