Beast in Black spiller koncert på Wacken Open Air 2024.
Beast in Black - Berserker

Berserker

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Beast in Black sætter nye standarder for god power!

En vellykket fusion

Når jeg generelt hører, at flere personer fra forskellige bands er gået sammen for at lave ny musik, bliver jeg ofte skuffet over slutproduktet. Men ved dannelsen af Beast in Black er jeg i den grad blevet positivt overrasket! Efter at have forladt Battle Beast fandt guitarist Anton Kabanen sine medmusikanter i Yannis Papadopoulos, Máté Molnár, Sami Hänninen og Kasperi Heikkinen. Det er så blevet til Berserker, og det er i den grad en musikalsk triumf for power metal-genren.

Klassisk nytænkning

Når man ser på den myriade af power metal-bands, der er kommet frem igennem de sidste par år, er der en uheldig tendens, som de næsten alle sammen klamrer sig til som en heltemodig sutteklud. At køre et aggressivt trommespil, spille så hurtigt som muligt og have en sanger, der skriger i højeste tone, bliver hurtig monotont – selvom dette kan danne fundamentet for meget power metal. Beast in Black har dette, men også så meget mere. De har taget hånd om nogle af klichéerne og nytænkt dem; både med moduleringer midt i numrene, ørehængende keyboardpassager og selvfølgelig en sanger, som i den grad mestrer sine vokale evner. Yannis forstår at bruge sin vokal på så ufatteligt mange måder, hvilket vi både hører i titelnummeret ”Beast in Black” og ”Blind and Frozen”. Vi får desuden melodiske singalong-stykker som i ”Blood of a Lion” og ”Crazy Mad Insane”. Sidstnævnte er endvidere et godt eksempel på nytænkningen bag Beast in Black. Man må gerne udfordre sin egen genre, og det formår de netop at gøre her, hvor skellet mellem dansemusik og power metal næsten forsvinder – men med fokus på netop metallen. En modig genistreg!

Den helt store triumf skal dog høres i nummeret ”Born Again”, hvor alt i hele bandet spiller sammen, som det bør i melodisk power metal.

Som det skal være

Power metal som genre har godt af, at bands som Beast in Black tør gøre, hvad de har gjort på Berserker. Her er tale om en skive, der i den grad er henvendt til os, som kan li’ power, og det får vi serveret på bedste vis. Hvis de andre gerne vil grine af os bagefter, så lader vi dem om det. Så lytter vi til mere Beast in Black imens!

Tracklist

  1. Beast In Black
  2. Blind And Frozen
  3. Blood Of A Lion
  4. Born Again
  5. Zodd The Immortal
  6. The Fifth Angel
  7. Crazy, Mad, Insane
  8. Eternal Fire
  9. End Of The World
  10. Ghost In The Rain

Kommentarer (4)

Esben Slot

CPH

They are better than Volbeat! Unbelievable album!

Benjamin Netanyaho

bøsset

Ja de spiller sku Volbeat

Casper Jansen

Holy SHIT!

Sikke dog en helt igennem vanvittig overraskelse af en plade!! Den blæser samtlige power metal bands til jorden. "Blind and Frozen" må være topkandidat til årets bedste metalsang!

Hrevan Atvarvurk

How to not listen

Det er bare totalt lort.