Ave Maria - Chapter I

Chapter I

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Progressive Black Metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Selvom de markedsføres som en eksperimenterende black metal-band, forekommer Ave Marias musik på "Chapter I" mig ikke som værende specielt udfordrende eller ekstrem. De betyder selvfølgelig ikke, at det ikke er godt, fordi det er det, og der er en masse udmærkede ting på dette album.

Det kaos og de ekstreme eksperimenter med (dis)harmonier og alle de andre ting, man hører i eksperimentel eller avant-garde black metal forefindes ikke i så stor grad på dette album, men alligevel formår Ave Maria at bryde væk fra den stereotype black metal, og "Chapter I" slår mig som værende anderledes end den mere typiske black metal. Der er selvfølgelig en del af de genre-definerende black metal-elementer så som tremolo picking, de upoleret produktion, det golde lydbillede osv., men selve musikken er langt mindre intens og meget mere melodisk end hvad de fleste kunne forvente fra black metal.

Musikken på "Chapter I" er faktisk ret melodisk med hovedvægt på melodiske lead guitar og melodisk riffage, og trommespillet minder til tider om det fill-in-rige trommespil som findes i en masse 70'er rock. Der er et par mere typiske guitar-kaos-og-blastbeat passager, såsom begyndelsen af ​​'Impulses from the Sphere of Broken Larynx' og et sektioner af "Meandering Through the Tunnel of Trance", som skaber en fin kontrast til de mere melodiøse elementer.

Er man til melodisk black metal med elementer fra andre steder i rockmusikkens universe, kan man sagtens give Ave Marias "Chapter I" et lyt eller to.

Tilføj kommentar