Athanasia  - The Order Of The Silver Compass

The Order Of The Silver Compass

Udkom

Type:Album
Genre:Groove

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Erfarne amerikanske debutanter prøver sig frem

Da jeg modtog Athanasias debut, forventede jeg ud fra coveret, som er fyldt med Pentagrammer og en ikonografi, der ligner noget fra den mørkeste del af metalspektret, at jeg skulle i gang med noget dystert og brutalt. Men da jeg blev ramt af første nummer på skiven ”Read Between The Lines”, skal jeg love for, at jeg blev overrasket. Fra højtalerne strømmede en form for power/groove-metal mig i møde. Da overraskelsen havde lagt sig, og jeg for alvor tog hul på pladen, var noget af det, der slog mig, at jeg overhovedet ikke bryder mig om produktionen på skiven. Den er egentlig tung nok men totalt nosseløs, hvilket dog desværre viser sig at ligge meget godt i tråd med indholdet. Musikken flyttes afsted med tunge, men ikke særligt iørefaldende riffs,  gumpetungt trommespil og en vokal, som egentlig fungerer ok, så længe det er den melodiske, der bruges. Athanasia bruger dog også en brutal vokal, som smides ind mange steder på skiven. Den er dog desværre decideret elendig og ødelægger al fornøjelse!

Et moderne band – et moderne udtryk

Athanasia fremstår for mig som et meget typisk moderne metalband, hvor man gerne vil fremstå både melodisk og brutal på samme tid. Dette kan lade sig gøre, men jeg har svært ved rigtigt at nævne nogle bands, hvor det har fungeret ordentligt for mig – men måske kunne Into Eternity eller 3 Inches of Blood være bands at sammenligne med. Forskellen på disse – og i særdeleshed forskellen mellem Athanasia og 3 Inches of Blood, er, at sidstnævnte var ekstremt aggressive i deres fremfærd. Dette savner jeg i allerhøjeste grad hos amerikanerne her. Jeg kan i biografien læse mig frem til, at Athanasia består af bl.a. Caleb Bingham, der tidligere har huseret i Five Finger Death Punch, og Jason West, der har gjort sig i bl.a. Murderdolls. Ifølge biografien så spiller bandet  ”stadium metal” med hints til Bay Aera thrash og skandinavisk black metal… Javel ja.

Når musik føles, som at se maling tørre

Efterhånden som skiven bevæger sig fremad, kommer der i ny og næ nogle fede dele, men at der skulle være noget som helst black metal i deres musik, kan jeg simpelthen ikke høre.  Jeg køber, at der kan være nogle thrashede dele, som kan minde lidt om nyere Testament. De musiske præstationer er pletfrie, selvfølgelig fraset den brutale vokal, som de burde droppe per omgående, hvis det stod til mig. Bedste nummer på skiven er med længder powerballaden ”White Horse”, som de faktisk klarer rigtigt fedt, men helt generelt er The Order of the Silver Compass for mig omtrent lige så spændende som at glo på en klat maling, der tørrer.

Tracklist

  1. Read Between the Lines
  2. Spoils Of War
  3. The Order of the Silver Compass
  4. Cyclops Lord
  5. The Bohemian
  6. Mechanized Assault
  7. Nightmare Sound
  8. White Horse