Among Phantoms - Among Phantoms

Among Phantoms

Udkom

Type:EP
Genre:Hardcore
Antal numre:3

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det spøger i undergrunden

Dansk hardcore bliver ofte overset – og det er en fejl. Bands som DTHRNR og Halshug leverer glimrende musik, og nu er aarhusianske Among Phantoms klar til at gøre dem kunsten efter. Bandet er spritnyt og har netop udgivet deres første ep, Among Phantoms

Core, der kradser

Among Phantoms er en sjov størrelse. Kernen er uden tvivl hardcore, men bandet formår også at inkorporere en del andre genrer. Energien er punket, attituden rock ’n’ roll, og de mange hooks giver kvintetten et melodisk islæt. Produktionen er til den rå side – som den naturligvis skal være – og udtrykket minder en del om Sons of Death Valley. Den høje energi og de friske melodier gør pladen både levende og dynamisk – andet er måske også svært, når hele herligheden varer 12 minutter! Nuvel.

Selvom bandet er ganske nyt, beror det på erfarne kræfter; med i staben er bl.a. tidligere/nuværende medlemmer af Bersærk, Misophonia og Eigengrau. At drengene har lavet musik før, kan man sagtens høre: Sangene er velkomponerede og har en ret genkendelig lyd. Helt fremme i billedet er de beskidte guitarer og Lars Petersens vokal, der lyder som et rivejern. Dén formular fungerer!

”Breaking Point” åbner pladen med manér. Aggressive guitartoner banker af sted, og snart efter galper Petersen løs. Energien er i top, man fornemmer en punket desperation i vokalen, og guitarriffet er simpelt, men effektivt. Undervejs udvikler riffet sig endda til en omgang snusket sludge, før der slås over i en solo. ”Breaking Point” har lidt af det hele og vil med garanti tage sig godt ud i livesituationer!

Mere eksperimenterende bliver det på ”Hollow Heart”. Her leger drengene – meget overraskende – med en ambient og mere spacy lyd. Dette høres tydeligt i skæringens sidste tredjedel, der snildt kunne være soundtracket til en syret film. Nummeret står ikke helt så stærkt som ”Breaking Point” – måske fordi det ikke har de samme melodiske kvaliteter – men ikke desto mindre er det meget interessant. Dyrk den retning noget mere, drenge. På pladens sidste skæring, ”Beggars & Slaves”, er vi atter tilbage i det guitardrevne miljø, og trommerne får nu også en iørefaldende position. Nummeret fungerer godt, og især riffet er ganske medrivende. 

Among Phantoms leverer en habil hardcorehybrid og beviser, at de har masser af potentiale. Nu skal idéerne raffineres, udtrykket præciseres, og bandet skal ud at spille – så vi alle kan lære dem at kende.

Tracklist

  1. Breaking Point
  2. Hollow Heart
  3. Beggars & Slaves

Kommentarer (2)

Knud

Bersærk

Hvem fra Among Phantoms er tidligere medlem af Bersærk?

Lars, AP

Svar til Knud

René, trommeslageren, spillede med Bersærk i starten.. Han var vist deres oprindelige tøndetæsker :)