Alpha Tiger - Beneath The Surface

Beneath The Surface

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

80’erne lever i bedste velgående hos tyske Alpha Tiger.

80'erne dør aldrig. Det er Alpha Tiger beviset på. De bringer 80'erne tilbage med deres andet album. Lyden minder om tidlig Helloween med Michael Kiske eller tidlig Queensrÿche. Og så siger bandet selv at de forsøger at bringe den rebelske lyd tilbage fra dengang, hvor musik var en livsstil.

Beneath The Surface åbner med en intro der ligger stilen for hele pladen. De viger ikke fra stigen af denne umiskendelige 80'er lyd. Derefter over til det første rigtige nummer. Riffet er lækkert og uden for meget distortion. Stephen Dietrich springer med sin bedste power tenor ud i det, men den mangler den sidste afpudsning for at ramme rigtigt. Det hører man især i den stille intro på nummeret "Waiting for a Sign". Hvor hans accent også er ret tydelig. Det er ikke det eneste ballade-agtige nummer på Beneath The Surface, for også "Rain" har den samme intro. En fuld ballade får man dog aldrig.

"Eden Lies In Ruins" er en smule mere power metal influeret, og åbner et lidt større lydbillede. "We Came From the Gutter" som lukker albummet er meget Iron Maiden inspireret, og det har en dejlig lyd over sig. Soloer er der også at finde på albummet. Af den type som man selvfølgelig kun finder hos de gamle dual-guitar drenge.

Alpha Tiger har ikke noget som ikke er set før. De er et 80'erne band, der er tre årtier for sent på den. Den slags musik er ikke så rebelsk mere, og kan nok ikke sætte mange forældres pis i kog, som det kunne dengang. Dette album er helt klart for fans der bare ikke kan få mere ud af de gamle 80’ere bands og hungre efter noget nyt, hvor intet er ændret. Selv ikke bandana-moden.

From Outer Space er den første single på Beneath The Surface.

Tracklist

 1. Intro
 2. The Alliance
 3. From Outer Space
 4. Waiting for a Sign
 5. Beneath the Surface
 6. Along the Rising Sun
 7. Eden Lies in Ruins
 8. Rain
 9. Crescent Moon
 10. We Came From the Gutters