AC/DC - Rock or Bust

Rock or Bust

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Demens og/eller gentagles(er)?

Står fanden og slår på døren og kræver sine børn tilbage til kælderen? Er dette det sidste vi hører fra AC/DC? Hvem er den næste der får demens i AC/DC? Det var bare nogle af de spørgsmål der dukkede op i mit hoved, da jeg hørte at AC/DC kom med et nyt album. 

Der sker meget på 39 år, men ikke for AC/DCs lyd

Men som det er nu, er Malcolm Young ude af bandet. Han er ikke smidt ud af bandet, han har ikke været ude for en ulykke, men guitaristen har fået noget så uretfærdigt som demens. Bandet har mistet deres guitarist, der har været med fra bandet start i 1973. Der er selvsagt sket meget på 39 år, men ikke for AC/DCs lyd.

"Gentagelse - af den gode slags "

Heldigvis er bandet virkelig gode til at gentage sig selv. For ”Rock or Bust” er sgu godt klaret af et band der har været i gang siden 1973. Dog er der intet nyt under solen, det er samme slags soloer, samme riffs og ikke mindst samme slags sang. Men AC/DC er bare pisse gode til at være AC/DC. Albummet har den klassiske stabile tromme med den lukkede Hi-Hat og ”lige ud ad landevejen” attitude. 

Intet nyt under solen

Der er intet nyt under solen og AC/DC leverer varen - det lige ud af landevejen. Men ikke på højde med ”Back in Black”, ”Razors Edge”, ”Highway to Hell” eller ”Powerage”, hvis jeg skulle tvinges til, at vælge. Man kan ikke høre, at bandet består af gamle mænd i skolekostumer og halvlangt hår, men man kan høre at deres opfindsomhed er den samme som altid - på godt og ondt. 

Konklusion

Der er ikke mange i verden der kan spille AC/DC som AC/DC gør. Så jeg sætter pris på at de smider endnu et album på gaden. Så på en AC/DC skala er det jo 10 skulls, men som vurdering, da der er intet ”nyt” under solen bliver det 6 ud af 10. 

Tracklist

 1. Rock Or Bust
 2. Play Ball
 3. Rock The Blues Away
 4. Miss Adventure
 5. Dogs Of War
 6. Got Some Rock & Roll Thunder
 7. Hard Times
 8. Baptism By Fire
 9. Rock The House
 10. Sweet Candy
 11. Emission Control