Årets håb og Årets gennembrud

Detektoren

DETEKTOREN

Siden 2016 har Detektoren stillet skarpt på den danske metalundergrund. Nu har vi vendt blikket bagud og reflekteret over en tid, der har budt på skuffelser og overraskelser, middelmådighed og perfektion. De positive prædikater har dog været i overtal, og særligt to bands har skilt sig ud. Dem har vi valgt at hædre med titlerne ”årets nye håb” og ”årets gennembrud”.

Årets nye håb:

Archives of Alaska
Dansk metalcore har længe trængt til nye kræfter – og det er netop, hvad Archives of Alaska leverer. Med bare en enkelt ep i bagagen har de fire knøse indtaget landets metalundergrund, og de har skabt en genkendelig lyd. Højtråbende metalcore med alt, hvad det indebærer, blandes på elegant vis med elementer fra hard rock, og resultatet er ganske overbevisende. Kvartetten har dannet et dynamisk og dragende univers, hvor beskidte growls og guitarer modstilles af iørefaldende, melodiøse omkvæd. Udtrykket er ærligt, og lyrikken er både velskrevet og meningsfuld. I løbet af året har Archives of Alaska bevist, at deres sange er langtidsholdbare, og at ambitionerne er skyhøje. Derfor spår vi bandet en lys fremtid, og vi giver dem glædeligt titlen som årets nye håb!

Årets gennembrud:

Orm
Det er efterhånden sagt mange gange: 2017 var et vildt år for dansk black metal! Flere bands stormede frem, og særligt ét gjorde stort indtryk: Orm. Bandets debutudgivelse er fyldt med spændende detaljer, og ensemblet viser, at black metal kan være andet end ildspåsættelse og ansigtsmaling. Orm er episk og melodisk, men uden at give afkald på sortmetallens iskolde atmosfære og arrigskab. Udtrykket passer perfekt med bandets tekstunivers, hvor nordisk mytologi og melankoli gennemsyrer alt. Selvom drengene debuterede for under et år siden, har de allerede erobret de danske metalhjerter og heavyscener. De har forladt den ulmende undergrund og er trådt ind i næste æra. Vi glæder os til at se, hvad 2018 bringer!

 

Tilføj kommentar