COPENHELL 2016: Lasse J anbefaler

Copenhell Lasse J anbefaler Copenhell Lasse J anbefaler

Copenhell, din skønne gamle skøge...

Det er nu fjerde gang, jeg skal se dig, og jeg glæder mig som et lille barn. Det er jo ikke kun skøn musik og kolde øller, du kan byde på. Det er også fantastisk samvær med kendte og mindre kendte ansigter – alt sammen på bedste og hyggeligste vis. 

Sidste år var du skarpt kritiseret fra alle verdenshjørner, da dine bookinger i manges øjne var for sløje. Nuvel, 2015 var måske ikke det vildeste år på betonpladsen, men stadig absolut godkendt. I år byder du igen op til dans, og for søren da en gedigen gang tråd, du kan tilbyde. Ak ja, alle hovednavnene er muligvis på alder med min far, men hul i det; de er alle levende legender, og jeg glæder mig som et lille barn til at se dem og alle de andre. Fem anbefalinger vil jeg byde de kære læsere, og de kommer her:

I'll Be Damned

Sjældent har undertegnede hørt en debutplade på så højt niveau. Deres selvbetitlede jomfrurejse ud i hard rockens gyngende, groovy landskaber må ingen rockelsker snyde sig selv for. Det er dansk rock, når det er bedst, og lur mig om ikke der venter en fabelagtig liveoptræden fra disse gæve nordjyder. Selvom de spiller på et gudsjammerligt irriterende tidspunkt (kl. 12.30 på festivalens sidste dag), så skynd dig ud af soveposen, og oplev dansk rocks nye håb. Du vil ikke fortryde det!

Megadeth

Dybt inde i mit hjerte og min sjæl bor der en lille 9-årig knægt med bumser, bøjle og bleget hår, der lige har opdaget thrash metal. Megadeth er et af de bands, jeg har det længste bekendtskab med, og selvom det ikke altid har været det bedste, skal Mega-Dave og hans raske svende selvfølgelig opleves. Teknisk fabelagtige og altid fede live. Og så har de også et overraskende godt nyt album med i bagagen; sangene fra Dystopia kommer til at harmonere fantastisk med alt det gamle. 

Trivium

Deres sidste par skiver har været nok så udskældte, men live er Matt Heafy & co. stadig garanter for en fed oplevelse. Personligt er jeg mest til deres tre første – og mest thrashede – skiver (særligt The Crusade!), men resten er faktisk ikke så ringe endda. Matt Heafy er så småt ovre de allerværste stemmeproblemer, så mon ikke der kommer lidt af det gamle? Opleves skal de i hvert fald. 

Tremonti

Hvorfor fa.... anbefaler Heavymetal.dk Tremonti? Er han ikke bare en halvblød tøsedreng, der engang var med i Creed? Nixen, bixen, Karen Blixen! Mark Tremonti er en helvedes dygtig guitarist, og alene derfor bør der være mødepligt til denne koncert. Hans evner på det seksstrengede bæst er imponerende, og hans crossover thrash/rock er ganske habilt og ret så fedt. Glem Alter Bridge og Creed – nul tøserock her og nul forsanger med en varm kartoffel i munden. Det her er ren spade-lir fra en kyndig hånd. 

Black Sabbath

Det ville være helligbrøde af værste skuffe ikke at anbefale skaberne af heavy metal; uden dem ville vi ganske enkelt ikke have Copenhell. 

Den unge og lovende guitarist Toni Iommi fik ved en arbejdsulykke skåret et par fingerspidser af og kunne derfor ikke spille guitar længere – troede han. For med et par hjemmelavede fingerbøl, og derfor en ny og forenklet måde at spille akkorder og riffs på, havde han ganske ubevidst skabt en helt ny genre. Og resten er historie... Legenderne på dette års Copenhell er ganske enkelt et must. 

Tilføj kommentar