Photos by Emilie Dybdal
Photos by Emilie Dybdal

Defecto

12A, Hjørring

Metalkoncerter er en sjældenhed nord for Limfjorden. Ikke desto mindre var vi vidner til et brag af en heavy-fest denne torsdag aften i Hjørring, hvor Vendsyssel Teater inviterede indenfor til deres første metalarrangement. Det store festfyrværkeri blev affyret af ingen ringere end Defecto, og med sig havde de melo-metallerne i Fears Unfolding.

Fears Unfolding

Fears Unfolding

Selvom Defecto var den store publikumsmagnet denne aften, var fremmødet til Fears Unfolding ganske pænt. Den spritnye koncertsal blev efterhånden fyldt med forventningsfulde mennesker, en summende stemning spredte sig, og allerede nu var temperaturen godt på vej op ad. Kl. 20 blev lyset dæmpet, og den jyske kvartet trådte selvsikkert på scenen. Glæden hos de fire herrer var stor, og efter et kort smil til publikum slog de tonerne an til den instrumentale ”Prelude” – et modigt valg. Det kan være farligt at skyde festen i gang med et instrumentalnummer, men Fears Unfolding formåede heldigvis at få publikum med; hovederne vippede i takt, og der blev trampet hårdt i gulvet. Der herskede en afslappet stemning, og det var tydeligt, at Vendsyssel hungrede efter noget heavy – en vare, dagens gæster kunne levere.

Bandet spillede ca. i en halv time, og lyden var temmelig god: Den tunge bas gik lige i maven, og de svedige guitarsoloer lige i ørerne. Til tider druknede den ene guitar en smule i lydmassen, men det tvivler jeg faktisk på, at mange bemærkede. Humøret var højt. Kvartettens sæt var præget af mange instrumentalpassager, og det var da også her, at Fears Unfolding – ifølge undertegnede – var stærkest. Dynamikken var god, og især guitarsoloerne var lækre at lægge ører til. De to guitarister kan både spille hurtigt og teknisk, men uden at miste indlevelsen.

Koncertens højdepunkt nåede vi midt i sættet, da ”Power Fake” bragede af sted. Den bastante lyd og taktfaste rytme fangede publikum, og et hav af næver blev anerkendende smidt i vejret. Den gode stemning opfordrede til fællessang, men ingen kendte formentlig teksterne – ærgerligt. Da showet lakkede mod enden, var temperaturen nær kogepunktet, og Fears Unfolding kunne træde tilfreds af scenen.

Sætliste

 1. Prelude
 2. The Mirror
 3. Power Fake
 4. Phoenix
 5. Thoughts
 6. Unfolding Fears

8/10

Defecto

Defecto

Skægget var trimmet, håret var glattet, og kl. lidt over 21 var de fire herrer i Defecto klar til at indtage scenen – skarpe som altid. Til tonerne af en båndet intro trådte drengene frem i den svage belysning, og publikum jublede. Ganske kort efter hamrede hitsangen ”Excluded” af sted, og så var vi søreme i gang! Der var fællessang, brede smil og et gyngende gulv. Fra første sekund udstrålede Defecto professionalisme, og det var tydeligt, at bandet har gennemgået en forrygende udvikling hen over det seneste års tid.

På trods af store gigs – bl.a. som opvarmning for Rammstein og Metallica – beviste Defecto endnu en gang, at der intet selvhøjtideligt er over dem. Drengene var helt nede på jorden, og der var masser af plads til fjol og interne jokes. På den musikalske front bar koncerten præg af høj energi, teknisk snilde og selvsikkerhed. Samtlige numre blev leveret i overbevisende stil, og de småfejl, der var, blev reddet af charme og showmanship. Det store højdepunkt – udover Nicklas Sonnes flotte vokal – var uden tvivl guitarist Frederik Møller. Hold op, den knægt kan spille! Især de melodiske soloer og de mere atmosfæriske passager sad lige i skabet. Til at akkompagnere den flotte præstation fik vi desuden et ganske imponerende lysshow. Der var røde lyspaneler, effektive – men også voldsomt irriterende – stroboskoplys samt fløjlsbløde lysstråler dalende fra loftet.

Aftenens sæt bød selvsagt på en god håndfuld sange fra debutalbummet Excluded, men der var også masser af nyt materiale på plakaten. Højdepunkterne var mange, men især ”Into Oblivion” og ”You Had It Coming” skilte sig ud. ”Into Oblivion” inviterede til en sand prog-fest, og ”You Had It Coming” bød på growls fra frontmand Sonne – noget, man godt kan savne i det ellers meget lyserøde lydbillede. Efter en bid af ”Smoke on the Water”, som Defecto – ifølge Sonne – faktisk også har skrevet, nåede vi til aftenens sidste indslag: ”Sovereign”. Dette efterhånden klassiske Defecto-track affødte massiv fællessang, og gutterne kunne sætte et pænt punktum for en bundsolid koncert. Men hold da op, hvor var det varmt…

Sætliste

 1. Nemesis
 2. Excluded
 3. Savage
 4. When Daylight Dies
 5. Gravity
 6. Rage
 7. Endlessly Falling
 8. Bassolo
 9. Into Oblivion
 10. Desperate Addict
 11. Guitarsolo
 12. You Had It Coming
 13. Drifting into Blackness
 14. The Sands of Time
 15. Sovereign

9/10

Se det fulde billedgalleri på https://www.flickr.com/photos/emiliedybdal/albums/72157687481756045

Kommentarer (1)

Omar

brutal

This is the type of concert i wish i can be at every single god damned day ... the two bands have brutally killed it ...
Keep rocking brothers

Tilføj kommentar