Metal og mobning: Radtskaffen

Radtskaffen

Old school metalband Radtskaffen, som har været med i Lasses projekt helt fra starten, introducerede det tætte lokalsamfund i Ganløse til en helt ny selskabsleg kaldet ”wall of death”.

Hvordan var det at spille?

Det var fucking fedt. Det er ét af de fedeste publikummer, vi har spillet for, selvom man kunne se, de unge hoppede lidt mere end de gamle. Det var fedt at se, at alle var med til wall of death. Det var nok det største crowd, jeg (Yusif – nyt bandmedlem, der havde første dag med bandet i går) har spillet for. Det var sygt fedt.

Hvordan vil I beskrive jeres band og jeres musik?

Det er lidt en blanding. Vi er meget inspireret af de gamle gutter som Death og Slayer. Jeg (Ben) er personligt kæmpe Slayer-fan.

Nu handler eventet jo om mobning. Har I nogen personlig erfaring med mobning?

Desværre, kan man sige… Men vi synes, det er fedt, at Lasse som en 14-årig gut stiller sig op og gør noget ved det. Jeg (Ben) blev personligt mobbet i skolen. Det var sådan, jeg mødte Bjørn – vi fandt hinanden gennem metal. Der var en klasse over mig, hvor der gik en masse, der virkelig havde noget imod mig. De plejede at tæve mig, men det ville Bjørn ikke finde sig i, så han forsvarede mig, og vi har været venner lige siden.

Tror I, den her festival vil ændre folks holdning til metal?

Det tror jeg (Chris) klart, den vil. Det betyder rigtig meget i en by som Ganløse. Vores tekster handler jo også på en måde om anti-mobning; mange af vores tekster handler om anti-fascisme.

Har I noget, I gerne vil sige til folk, der dømmer andre på grund af deres musiksmag?

Tag jer sammen! Den eneste grund, til at I dømmer andre, er, at I er ulykkelige selv. Du ved ikke, om du er til noget, før du har prøvet.

Tilføj kommentar