Jeanne Løyche (Club Sick og Sick Fest)

Jeanne Løyche (Club Sick og Sick Fest)

I 2012 står Odense i metallens navn. I april måned åbner det nye spillested Club Sick og i Juni afholdes undergrunds festivallen Sick Fest. En festival man rolig kan sige, befinder sig i den mere brutale og ekstreme ende af metallen. Der er lagt fokus på melodic og brutal deathmetal samt grind. Heavymetal.dk har derfor i den anledning taget en snak med kvinden bag Sick Fest og Club Sick, Jeanne Løyche. Vi bringer her et interview som bevæger sig lige fra snak om undergrund bands til blodige kvindelige strippere.

Igennem de seneste par år har det været et voksende fokus på metal i DK. Flere nye bands og ligeledes begynder nye festivaller at se dagens lys. For tre år siden startede Copenhell hvilket har været en stor succes. Inden for få måneder begynder SickFest, en begivende du står bag. Kan du fortælle mig lidt om festivallen i grove træk?

Sick Fest er en ny indendørs festival i Odense, som hovedsageligt er med opkommende dødsmetal og grind bands, der fortjener at blive oplevet af et et musikelskende publikum, der støtter op om undergrunden og sætter pris på at opleve nye eller knapt så kendte bands, uden at gå på kompromis med selve den musikalske præsentation.

Ideen lyder yderst interessant, spændende men jeg kan ikke lade være med at tænke på om sickfest kan trække folk til, nu da det hovedsageligt er, som du siger, knapt så kendte bands som spiller. Har I hovednavne, som kan trække publikum til?

Vi har bevidst valgt ikke at have nogle hovednavne, da vi synes at alle musikere på festivallen skal behandles ens. Deranged fra Sverige kan måske godt trække et par folk til, men hvis hver enkelt band kan lokke 5 venner med hver, så er vi da oppe på 140. Vores forsalg som har været i gang siden marts, er faktisk gået rigtig godt synes jeg. Der er flere fra vores nabolande der har anskaffet billet. Nu sker der jo ikke så meget på Fyn, så jeg håber da også at de lokale er nysgerrige.

Det må man jo sige er prisværdigt og en positiv indgangsvinkel. Hvis festivallen bliver en succes, tror du så det holder? Jeg tænker på jo mere succes I få, jo mere interesse kommer der vel også fra store navne.

Nu er det jo første år, så derfor skal vi jo arbejde et budget såvel som interesse op. Hvis der kommer et overskud, så vil pengene gå til at indhente nogle større navne næste år, men dog vil vi stadigt fokusere på at præsentere undergrundsmusik.

Kan du fortælle mig lidt om, hvad der fik dig igang med Sickfest?


Jeg og nogle danske venner har siden 2007 kommet på festivallen Death Feast Open Air i Sydtyskland og Mountains of Death i Schweiz som begge er festivaller der specialiserer sig i dødsmetal. Sidste år bestemte begge festivaller sig for at lukke og slukke, til vores store ærgelse. Den ene festival valgte at skifte navn og at udvide sig til en mere mainstream festival, mens den anden festivals grund blev solgt. Jeg havde derfor bestemt mig at jeg i år ikke skulle på nogle festivaller, men så blev jeg i forbindelse med åbningen af Club Sick, som er et nyt metal sted på kulturmaskinen ligeledes lokaliseret i Odense, tilbudt 2 weekend-datoer, og så tænkte jeg med det samme at så ville jeg flytte konceptet til Danmark.

Nu når du nævner Club Sick, så er der nok en del læsere der tænker over hvad det er for et sted. Kan du med få ord sætte læserne ind i hvad det er for en "syg klub" og hvad man kan forvente?

Club Sick bliver et nyt sted på Kulturmaskinen i Odense hvor alle metallere kan samles om den fælles interesse en gang om måneden. Os fra Club Sick står bag arrangementet Sick Fest, deraf de lignende navne.

Kan du fortælle om selve opbygningen af Club Sick, placering af scener og bar osv.

Club Sick er på Kulturmaskinen som ligger i Farvergården 7 i Odense Centrum tæt på alt. Lige når man kommer ind, er der garderobe og entré. Scenen er placeret i et mørkt rum med højt til loftet hvor der er plads til 350 mennesker. Der er mulighed for at lukke salen af, så den virker mere intim. Der er 2 barer, 1 bagerst i salen og 1 til siden udenfor salen. Der er godt PA-system og lys.

For at vende tilbage til Sick Fest, hvilke inspirationer har du så taget med tilbage til DK fra henholdsvis Death Feast Open Air og Mountains of Death?

Primært konceptet med at der bliver spillet live musik fra morgen til aften, fest og underholdning hele natten og kæmpe merchandise marked. De fleste festivaller vi har i Danmark har ikke så mange bands på programmet, da det er en del lettere at afvikle et arrangement med få bands og at opretholde publikums interesse. Det kræver en del mere planlægning at have så mange bands og underholdning på programmet. Jeg håber at danskerne vil tage vel imod det og opleve nye bands. Det er selvfølgelig noget af et sats at tage, at have så meget på programmet, men der er kun én måde at finde ud af om det virker, og det er i praksis.

Hvis vi tager fat programmet og de bands som indtil videre er annonceret, så er det jo ganske få som er danske bands, hvordan kan det være?

Der vil på festivallen være 6 danske bands. 2 der spiller til Sick Fest Pre-Party, 2 fredag og 2 lørdag. Der bliver lavet så mange andre arrangementer i Danmark med danske opkommende bands, hvilket er super fedt, men det gør dem også knapt så ukendte, som jo er hele konceptet med festivallen, så jeg synes at det er vigtigere at få de udenlandske undergrundsnavne til Danmark. De danske bands er jo stadigt velkommende til at komme forbi som tilskuere.

Under selve festivallen, skal man forvente andet end bands som underholdning?

Der vil være Growl Karaoke, hvor man kan vinde en weekend i studiet hvor man kan indspille både vokal og instrumenter, hvis man er i et band. Dette kunne sikkert være attraktivt for opkommende bands i Danmark, men det er mest for sjov. Der vil også blive afholdt delrunde til DM i Luftguitar og andre konkurrencer hvor man kan vinde fede præmier. F.eks. de klassiske såsom Beer Slammin', Sickest Mosher osv. Jeg arbejder i øjeblikket på at hyre nogle lækre tattooverede professionelle strippere til et eksklusivt stripshow med blod.

Det lyder som go' underholdning. Nu siger du delrunde til DM i luftguitar... Delrunde?

Selvfølgelig skal hele festivallen ikke gå op i hat og briller, men lidt sjov må der jo gerne være, og det er jo især fedt, fordi at det stadigt er musikrelateret. Ja, der har faktisk de seneste par år været afholdt DM i Luftguitar, hvor vinderen så vinder et forholdsvist stort kontantbeløb og en tur til VM i Finland. Vi har så i samarbejde med Dansk Luftguitar Liga valgt at afholde en delrunde i Odense, hvor vinderen så går videre til DM.

I har fat i mange forskellige ting. Stripshow med blod, som jeg får ud fra udføres af kvinder? Og en Growl Karaoke konkurrence, hvor præmien faktisk er seriøs, det lyder som virkelig interessante og alternative underholdningsindslag. Hvor kommer inspirationen til dette fra?

Det er nogle ting som jeg er kommet på, da jeg synes at det kunne bidrage til et nyt og underholdende touch på festivallen. Jeg spurgte mig selv, hvordan får jeg 100 metalheads ud om middagen? En gratis kold fadøl tror jeg ikke gør det, så jeg tænkte at nøgne tatoverede damer med langt hår, flotte kroppe og blod udover sig måtte da være sagen. Det er da et forsøg værd. Growl Karaoke er med inspiration fra en gammel video der blev lavet med det danske band Iniquity hvor lyrikken ikke blev afsløret. Jeg havde aldrig hørt om DM i Luftguitar før, men jeg søgte på google efter oppustelige luftguitarer til at afholde en sådan konkurrence, og fandt så frem til at der rent faktisk bliver afholdt sådanne events.

Tror faktisk det med kvinder og flotte kroppe er noget som trækker mænd til generelt, så håber det lykkes at fremskaffe dem.
Navnene Club Sick og Sick fest, hvordan opstod de?

Vi mangler lige at få de sidste detaljer på plads med Jessica Sky's strippere, men jeg tror da bestemt at det bliver en realitet. Nu hænger jeg jo lidt på den, eftersom at jeg har fortalt jeres læsere om det. Navnet Club Sick opstod sidste år, hvor jeg arbejdede som ekstrem metal DJ om fredagen på Club Fuckin' Hostile, på The Rock i København. Jeg syntes dengang at Sick passede bedre til det musik jeg spillede, og jeg bestemte mig derfor dengang at begynde at lave metalaftener på Rockstuen i Odense under navnet Club Sick. Det blev dog aldrig til noget, da Rockstuen lukkede (og i øvrigt også The Rock) og derfor flyttede jeg så bare lokaliteten til Club Sick. Da der så skulle laves en festival, lå navnet Sick Fest jo lige til højrebenet.

Som du selv nævner, så er Rockstuen og The Rock lukket og hvad jeg har hørt om The Rock, så var det primært pga. manglende besøgende. Hvilke tiltag har du gjort dig og hvilke overvejer du at udfører for at undgå at Club Sick og Sick Fest lider samme skæbne?

The Rock var alt for stort. Jeg tror kun at der har været udsolgt derinde meget få gange. Det handler om at finde et sted med en passende kapacitet til det man laver og så arbejde sig op ud fra det. Rockstuen lavede ikke særlig meget promovering. Hos Club Sick vil vi gerne sætte ekstra indsats ind på at promovere tiltaget så meget som muligt igennem flyers, plakater og anden form for PR. Det er selvfølgelig utroligt tidskrævende at skulle byen rundt for at sætte plakater op, men jeg har ikke noget imod at bruge min tid på det jeg brænder for.

Tror jeg du har helt ret i og tror også det er vigtigt at det er en ildsjæl der står bag.
Både Sick Fest og Club Sick har begge fokus på den mere hårde del af metallen. Betyder det, at der ikke er plads til andre metal-genrer?

Der er bestemt også plads til andre metalgenrer på Club Sick, men Sick Fest er og bliver en dødsmetal og grind festival.

Så du er ikke lukket for at der kommer et glam metal band i ny og næ på Club Sick?

Altså på Sick Fest kommer der som sagt ikke noget andet end dødsmetal og grind, da det er de genrer jeg har valgt at fokusere på med denne festival.

Ved Club Sick har vi ikke pt nogle planer om at have Glam Metal, men vi er i fuld gang med at arrangere Thrash Metal, Black Metal, Folk Metal og Death Metal arrangementer, da det er det vi brænder mest for.

I forhold til Sick Fest arrangementet, hvordan er det hele så bygget op i forhold til bands etc. Tænker her på, at der er 25 bands i løbet af to dage. Det må alligevel kræve lidt af en planlægning, hvis der kun der er en scene til rådighed.

Ja, det har krævet en del planlægning med så mange change overs, men vi har selvfølgelig et professionelt crew der sørger for at tidsrammerne bliver overholdt. Vi har gået lidt med snakken om at udvide det til 2 scener, da det vil køre en del lettere, men dette kan jeg ikke gå nærmere ind på, på nuværende tidspunkt.

Hemmeligheder er også i orden, så er der plads til overraskelse. Tusind tak for din tid Jeanne og rigtig meget held og lykke med både Sick Fest og Club Sick

Det var så lidt. Tak fordi at du og heavymetal.dk ville bruge jeres tid på og at støtte op om mine tiltag ved at bringe interviewet.

Club Sick

Club Sick holder Grand Opening d. 27 april, hvor følgende bands kan opleves:

Prostitute Disfigurement
Disintegrated
Castrensis

Følg linket her, for at komme ind til facebook gruppen.

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/events/183236541781066/

Sick Fest

Sickfest afholdes d. 22-23 juni og indtil videre er følgende bands annonceret

BLOODWRATH - Melodic Death Metal (England) CLITEATER - Grinding Deathrock (Holland)CUMBEAST - Groovy Brutal Death/Grind (Finland) CYTOTOXIN - Technical Brutal Death Metal (Tyskland) DERANGED - Brutal Death Metal (Sverige)DPOS!!! - Goregrind (Sverige) DREADLORD - Brutal Death Metal (Danmark) ENDOMETRITIS - Slam Death Metal (Tyskland) INTESTINAL INFECTION - Grindcore (Tyskland) ORPHALIS - Technical Brutal Death Metal (Tyskland) PANACEA - Melodic Death Metal (Danmark) PIGHEAD - Brutal Death Metal (Tyskland) RAZORRAPE - Goregrind (Tyskland) ROMPEPROP - Partygroovin' Goregrind (Holland)ROTT - Brutal Death Metal (USA) ROTTING HOPE - Slam Death Metal (Danmark) STILLBIRTH - Surf Death/Grind (Tyskland) SUFFOCATE BASTARD - Brutal Death Metal (Tyskland) SYN:DROM - Brutal Death Metal (Sverige) VOMITOUS - Slam Death Metal (Sverige) VxPxOxAxAxWxAxMxC - Snuffgrind (Østrig) WARPATH - Brutal Death Metal (Ireland)

Følg dette link, hvis festivallen har fanget din interesse

http://www.billetto.dk/sickfest

Følg ligeledes med på facebook

Tilføj kommentar