Interview med Marco Angioni vedrørende tilblivelsen af Street Fighter.

Street Fighter - Second Hand Hero

Marco Angioni er manden bag Street Fighter. Han er producer, har indspillet stort set samtlige instrumenter og skrevet teksterne på Second Hand Hero. Med sig har han en hær af gæstesolister på instrumenter og udi sangskrivning. På sang finder vi Stefan Jensen (Exelerate), Sofia Schmidt (Ethereal Kingdoms) og brødrene Chris og Michael Catton (Boys From Heaven, Tainted Lady), og i det lyriske og sangskrivende hjørne, finder vi blandt andre Rasmus Bom Andersen (Diamond Head).

Først vil jeg takke sig dig. Tak fordi du vil stille op til interview og svare på et par spørgsmål i forbindelse med udgivelsen af Second Hand Hero.

Selv tak! Hvordan kan du sige nej til et webzine, der hedder Heavy Metal?

Hvordan kom du på ideen til at lave dette album? Og ikke mindst, var det svært at få folk med på denne idé?

Idéen kom sammen med From The Vaults, hovedsageligt Michael Hvolgaard Andersen. De er engagerede i at sprede klassisk metal, gammelt og nyt, og dette var en mulighed for at gøre noget andet, især i Covid lockdown-perioden.
Den første sang, der blev lavet, Queen Of The Night, var et eksperiment, som Rasmus Bom med glæde deltog i.

Du har allieret dig med en masse musikere og artister på dette album. Er der mulighed for, at vi kommer til at opleve jer ude på spillestederne? Eller var de hyret ind til udelukkende studieoptagelse af albummet?

Nogle af dem vil ikke være i stand til at spille sangene live på grund af deres forpligtelser, men jeg citerer Blues Brothers, I'm putting up the band back together!
Bas og trommer, jeg er heldig at bo i nærheden af Rasmus Hovde og Jens Gade, så den basale rytmesektion med mig på guitar er der. Sofia Schmidt (Ethereal Kingdoms) og Stefan Jensen (Exelerate) blev enige om at synge, hvis der opstår live-muligheder. Og hvem ved. Hvis det sker, vil alle, der spillede på albummet, med glæde blive budt velkommen på scenen til en gæsteoptræden!

Efter hvad jeg kan læse, har albummet fået en rigtig god modtagelse, og tillykke med det. Er der udsigt til at der på et tidspunkt kommer en toer? Og i så fald: bliver det med samme musikere og artister?

Ja, jeg er så småt ved at få nogle ideer til det andet album, men det bliver nok med et mere stabilt band. Ikke at gæster ikke bliver kaldt ind. Måske er dette en del af denne udgivelses succes: variationen og den brede spredning af inspirations- og lydpaletter.

Jeg går ud fra, at du selv har nogle forbilleder fra dengang, som du har hentet noget af din inspiration fra til dette album? I så fald: hvem hørte du dengang, og som du måske stadig hører?

Absolut! For at nævne nogle få: Iron Maiden, Deep Purple, Judas Priest, Rainbow, DIO, Accept (med Udo!), Saxon, Tygers, Savatage ... all the good stuff!

Nu har du siddet som producer på mange forskellige albummer igennem tiden, men var det, fordi du manglede denne form for 80’er-inspireret musik, at du besluttede dig for selv at søsætte Street
Fighter? Er det en æra indenfor musikhistorien, der får alt for lidt opmærksomhed efterhånden?

Lydmæssigt er mine yndlingsproducere Martin Birch og Flemming Rasmussen. To meget unikke og med meget forskellige lyde; to fantastiske musikproducere.

Jeg har altid ønsket at genskabe den magi, som albummerne fra 80'erne formidlede. Sandsynligvis ligger magien i den menneskelige faktor. Denne faktor er omhyggeligt og klinisk elimineret i de fleste af nutidens produktioner med overdreven redigering og postproduktion-tricks.

For eksempel med Steel Inferno's Evil Reign var jeg i stand til at gå fuldt ud med denne idé. Jeg er stolt af deres album: det er råt, intenst, no bullshit, in-your-face metal ... metal med stort M.

80'erne får bestemt opmærksomhed! Sandsynligvis er Street Fighter endnu en lille dråbe i dette hav, men jeg er glad for, at vi gjorde det. Vi udforskede sandsynligvis et andet aspekt af det årti.

Street Fighter-navnet har man jo hørt før. Hvorfor lige dette navn? Og kan man forvente et brev fra NAMCO om noget ophavsret?
Der er et par B-film fra 80'erne med det navn. Selvfølgelig er tilknytningen til arkadespillet den første, men hvis man ser på det større billede, er Street Fighter en ganske almindelig "idé" fra det årti.

Jeg vil hellere modtage et brev fra Romero Games for en Doom sequel OST inclusion!

Du er jo med i mange projekter. Withering Surface, Meridian og nu Street Fighter, plus du driver Death Island Studios. Er der andre projekter på tapetet, som du kan løfte sløret for?

Death Island Studio hedder nu Angioni Studios, men DIS-ånden er der stadig! Med Meridian er vi lige begyndt skriveprocessen til det næste album. Jeg kom i Withering Surface, da alle skrive- og produktionsbeslutninger allerede var truffet, så jeg fik lige spillet nogle soloer og nogle keyboards. Med Street Fighter bygger jeg et band, så måske kommer der nogle første koncerter næste år.

Der hænger også nogle små andre ting, som en ny Empire Drowns (jeg mixede og spillede bas på deres sidste album). Et andet projekt jeg stadig arbejder på (langsomt), er mit mangeårige prog-rock-projekt, KTL. Den her er en mærkelig en ... Jeg arbejder på det sporadisk, og jeg udgiver noget en gang imellem. Det har stået på siden 1996, og selvom det er lidt nicheagtigt, opnåede jeg nogle fede ting med det: Vi åbnede for Jethro Tull, Peter Jackson (fra Van der Graaf Generator) og andre ting her og der.

Jeg er selvfølgelig åben over for nye ting, både som guitar/bas/keyboardspiller og producer, så ... hvis en interesseret og nysgerrig læser dette: Tag kontakt!
 

Mange tak for din tid!

Thank you for having me here, Rock on!