Interview med Derrick Green fra Sepultura

Derrick Green Forsanger Derrick Green tiltrådte i 1997 og afløste dermed Max Cavalera - og netop dette ene spørgsmål ville vi ikke trætte ham med

Interview med forsanger Derrick Green fra Sepultura i anledningen af bandets kommende album Machine Messiah. Indspillet i Sverige og på gaden den 13. januar

Nyt album med titlen Machine Messiah er på trapperne. Det lyder som om, at Sepultura endnu engang har fokus på robotter og teknologi og en verden, hvor mennesker og maskinerne skal komme overens?  
Ja. Du har ret. Vi er meget optaget af, hvordan vi som mennesker interagerer med maskinerne, og hvordan vi kan bruge teknologi. Det sker alle steder og i alle sammenhænge. Det er både foruroligende og beroligende med teknologiens indtog i vores hverdag, så vi bliver med at at kredse om det tema.

I behandlede også det emne på jeres forrige album. Hvorfor vender I allerede tilbage til det tema?
Denne gang er det også med fokus på politik og manipulation og hvordan vi i disse år bliver mere og mere opdelt og fremmede fra hinanden. Se eksempelvis på valget i USA. Her er der mere fokus på, hvem som har mest ret fremfor, at vi rykker fremad og finder løsninger.

Propaganda er et emne, som Sepultura altid har haft på dagsorden, og senest er propaganda blevet diskuteret i forbindelse med nyheder på sociale medier og den amerikanske valgkamp, hvor mange havde svært ved at skelne mellem falske og rigtige nyheder. 
Ja, det er rigtigt - og det er både sørgeligt og bekymrende. Det virker som om, at journalister har glemt alt om etik og hvilken magt, de besidder. Der er ingen, som faktatjekker længere, og falske nyheder og propaganda lever side om side. Der er så meget bullshit på internettet - og vi skal alle blive bedre til at forholde os kritisk til nyheder og medierne.

Hvordan var det at følge det amerikanske valg på afstand (Derrick er bosiddende i Brasilien)
Jeg har efterhånden set en del præsidentvalg som bosiddende i Brasilien i snart 20 år. Men det har jo udviklet sig til en slags sportsbegivenhed, og det er trist at se, hvordan det bliver formidlet. Jeg forsøger at få min viden fra andre kilder fremfor dem, som råber højest. Heldigvis har jeg også mulighed for at kunne rejse rundt med Sepultura og snakke med folk fra hele verden og får dermed også mulighed for at danne mig et indtryk af, hvad der er rigtig og forkert.  

Nu vi snakker om at rejse: I er snart på landevejen igen og om kort tid i Danmark. 
Ja, det er rigtigt. Vi har ikke været i Europa et stykke tid, og vi glæder os til at komme ud igen. Vi glæder os til alle koncerterne med Kreator og Soilwork.

Og nu vi snakker Kreator og Soilwork. De har også arbejdet sammen med jeres nye producer Jens Bogren, så det er måske snare en Jens Bogren tribute tour.
Ha-ha-ha… Wau! Det havde jeg ikke lige tænkt på. Det bliver sjovt at fortælle ham. Vi burde få lavet en t-shirt med det slogan på maven. 

Nå, seriøst.. Vi faldt for nogle år siden i snak med Meshuggah, og Jens Bogrens navn kom op. Jeg var meget imponeret over den lyd, som mange svenske bands har. En meget moderne lyd. Både meget ren, men samtidig også med masser af power. Jeg tænkte, at det kunne være spændende at kombinere Sepulturas meget rå lyd med en svensk producer. Vi forsøger altid at lave noget nyt og eksperimentere på vores albums. Så det gav god mening at prøve at udfordre vores udtryk og vores lyd. Jeg syntes faktisk, at det er lykkes på det nye album. For mit eget vedkommende betyder det også, at jeg synger med en ren vokal, hvilket jeg kun meget sjældent har gjort tidligere i Sepultura. Oprindeligt var det faktisk en af grundene til, at jeg blev en del af Sepultura: muligheden for på et tidspunkt at kunne udvide repertoiret og male med en bredere pensel.   

Alt i alt. Det er blevet et meget spændende album. Der er blandt andet et instrumentalnummer, og albummet vil helt sikkert være en overraskelse for mange. 

Jeg faldt over en TV-reklame for Volkswagen, I lavede for at par år siden. Her sang du også med en ren vokal. 
Ja, det er rigtigt. Det var en sjov idé og en sjov reklame. Når du hører den første sang på albummet vil du helt sikkert blive overrasket. Enten vil folk elske det eller hade det. Personligt elsker jeg nummeret. Det er bare godt skrevet og meget inspireret af Sabbath. Det bliver spændende, hvordan det bliver modtaget. 

Som dansker bliver jeg nød til at spørge. Hvordan oplevede varmblodede brasilianere det at bo i Örebro i regelrette Sverige?
Ha! Det er et godt spørgsmål. De fleste mennesker har ingen idé om, hvad Skandinavien er for en størrelse. Det var ekstremt positivt at bo i Sverige gennem længere tid. Det gav mig en helt ny respekt for os som mennesker. Efter at have boet i Sverige må jeg konstatere, at vi er ikke helt fortabte. Der er meget, vi har mulighed for at forandre. Særligt i de helt små byer så jeg ting, som var meget positive. Genbrugstanken, gratis skolegang, alle hjælper hinanden, og folk betaler deres skat og har tid til at være sammen med deres familie. Det var meget positivt at opleve.

Jeg blev modtaget med masser af hjertevarme og positivitet. Det har virkelig været svært at komme hjem til Brasilien og USA og forklare, hvordan det også kan være. Men det hjalp selvsagt også, at vi var heldige med vejret og kun havde tre regnvejrsdage under vores ophold.