Interview med Daycare for Jedi

Daycare for Jedi Daycare for Jedi

Vi glæder os til Prime is Coming – og det gør Daycare for Jedi også. Læs med her, hvor bandet gør status over 2017 og ser frem mod den kommende turné.

Vi på Heavymetal.dk synes, at 2017 var et vildt år for dansk metal. Hvordan synes I, det står til i kære Danmark?
Vi synes, det står rigtig godt til i kære Danmark. Vi har alle spillet i metalbands i en eller anden afskygning, og det er fedt at se, der er blevet lidt mere diversitet på den danske metalscene. Det kan vi rigtig godt lide! Vi hører nok til den skare herhjemme, som hører alt andet end ”det gode gamle” – så det er fedt, at der er ved at være en vis balance blandt subgenrerne inden for metal.

Man kan vel med rette sige, at Daycare for Jedi har en amerikaniseret lyd. Hvordan synes I, markedet for jeres musik er herhjemme?
Det kan man bestemt sige, ja. Det kan nok tælles på en halv hånd, hvor mange pop punk-bands, der er herhjemme, men vi spiller alle forskellige grene af genren, så det er nok kun det melodiske, vi har til fælles, når det kommer til stykket.

Markedet er også derefter – så det er ikke så frembrusende, som det er for andre genrer. Vi har jo også lidt elementer fra det tunge hjørne, så vi har muligheden for at kunne spænde lidt bredere, hvilket giver nogle andre muligheder for os som band. I modsætning til resten af verden, så har Danmark bare aldrig været landet, hvor den genre har fået fodfæste, men vi kan mærke, at der er ved at ske et eller andet. Vi støder på flere og flere, som repræsenterer genren på forskellige måder herhjemme. Vi tror, at YouTube, Spotify og lignende streamingtjenester (for ikke at nævne Facebook) har gjort det muligt for Danmark at opdage, at pop punk ikke kun er Green Day. Det svarer lidt til at sige, at KISS er metal. Definitionen på en genre har det med at rykke eller ændre sig gennem tidens løb.

Januar er typisk en måned, hvor man vender blikket bagud og filosoferer over det forgangne år. Hvad har været de største 2017-øjeblikke for jer som band?
Det har helt sikkert været at udgive vores debutalbum, This is What You Get – og så at spille support for You Me At Six i et udsolgt Vega. Vi fik også et nyt ansigt med i bandet sidst på året, som vi senere i år vil løfte sløret for. Så 2017 var helt sikkert også den sidste side i et kapitel. Der er vel kun at sige “Next Chapter” herfra.

Snart tager I hul på Prime is Coming – en stor turné, der næsten dækker hele Danmark. Har I gjort noget særligt for at forberede jer?
Vi har øvet i en ny konstellation, så der har været nok at se til de sidste par måneder. Vi sørger for masser af søvn, holder helbredet i top, og så snakker vi kritikpunkter efter hver øver. Vi bruger også tid på at komme ind på hinanden, nu hvor vi har et nyt ansigt iblandt os. For os er det først og fremmest kemien og personlighederne, der skal fungere sammen.

Arrangementet består af en række minikoncerter, hvor alle bands får omkring 20 minutter at spille i. Hvad er den største udfordring ved det korte sæt?
Udfordringerne er nok lidt forskellige fra band til band. For os er det helt klart at prøve at sammensætte en sætliste, der har hele pakken. Når man kun har 20 minutter, skal man fyre alle sværvægterne af sted – men når man kun har gode sange, så er det pissesvært at vælge, he, he. Lydprøverne er nok også en udfordring. Vi er jo omkring 10 bands, så det er ikke alle, der får en lydprøve, og vi er nok lidt ekstra nervøse, når vi aldrig har spillet en koncert sammen i den nye konstellation. Men vores nye tøndebasker er en haj, så det skal nok gå.

Prime is Coming er en slags talentturné, hvor Prime Collective viser sine håbefulde talenter frem. Føler I nogen konkurrence mellem de forskellige bands?
Privat er vi venner med de fleste og snakker rigtig godt med resten, så det bliver aldrig en konkurrence som sådan. Men når det er sagt, så handler det jo også om at vise sit brand og endnu vigtigere at give folk et godt indtryk, som de kan tage med sig fra aftenen. Selvfølgelig er vi nysgerrige på, hvilke værktøjer hvert band disker op med i deres performance – så en studietur er det også, hvis man vælger at tage den kasket på. Man lærer jo af hinanden, og det er fedt, at man også kan bruge kollektivet på den måde.

Hvad er planen for resten af 2018 – når Prime is Coming er overstået?
Vi blev jo reduceret til tre medlemmer tidligt i 2017, så der er nogle ting, vi har haft sat på standby, som skal i gang igen, nu hvor vi nærmer os at være et fuldt band. Vi har en masse planer! Vi stiger med solen i år.

Mange tak, drenge! Ordet er jeres: Er der noget, I gerne vil tilføje?
Vi håber at se så mange af jer som muligt til Prime is Coming og til alle de kommende koncerter! Hvis vi skal anbefale to sange til førstegangslyttere, må det være “Next Chapter” og “A Better Way”. Det er nok de to sange, der definerer os bedst.