Interview med danske Bæst

bæst interview bæst interview

Plakaten til den kommende Royal Metal Festival er prydet af mange tunge bands, men studerer man den nøje, så finder man Aarhusianske Bæst. Det, der er meget spændende i denne sammenhæng, er, at det er første gang nogensinde, bandet skal optræde live. Hvordan får man lige sådan et gig i hus, og hvordan gør man sig lige klar til at spille foran kernen af metalelskere i Aarhus? Jeg fangede 4/5 af Bæst i deres øvelokale i Monorama over en kande kaffe og kanelstang fra dagen før til en snak om dem, koncerter og gedekranier.

Hvordan opstod Bæst?

Lasse og Svend:
Vi startede med at sidde og øve riffs sammen i lejligheden i marts sidste år og tænkte, at det egentlig kunne være fee nok at starte et band. Så i oktober fik vi øvelokale i Mono og gik sammen med de andre drenge og begyndte at jamme lidt løst, indtil vi fik lavet første nummer, ”Bones”.

Mattias:
Vi brænder alle sammen meget for old school dødsmetal, så der var ingen tvivl om, at det var det, vi ville spille.

Svend:
Første fællesnævner vi alle havde, var nok et band som Bloodbath, så ja der var ingen tvivl om, at det var i den retning, vi ville.

Hvordan bærer man sig så lige ad med at få sit første gig på Royal Metal Fest?

Mattias:
Haha, jamen vi havde snakket om, at det kunne være megafedt at spille der, men det var egentlig ikke noget, vi havde tænkt os at gøre så meget ved, for vi troede ikke, det var muligt.

Lasse:
Vi havde faktisk en demo klar, men vi besluttede os for ikke at sende den ind, men Jens Karlsson, som nu er vores manager, valgte at sende den ind alligevel, og shout out til ham for det!

Svend:
Ja, for ca. en uge efter meldte de ansvarlige tilbage, at de gerne ville booke os!

Hvordan forbereder man sig lige på at spille sin første koncert, og så til Royal Metal Fest?

Simon:
Vi øver selvfølgelig intenst og har tjekket livevideoer ud for at få inspiration til vores show.

Lasse:
Ja, og jeg er i fuld gang med at koge gedekranier.

Koge gedekranier!?!

Lasse:
Ja, vi har et eller andet for geder, som også pryder vores logo.

Drengene fortæller, at de på deres første bandsamling tog ud og gravede døde geder op for senere at koge kranierne og bruge dem til deres koncerter.

I har udgivet jeres første nummer, ”Bones”, som ligger på Itunes og Spotify. Kommer der mere i nær fremtid?

Simon:
Vi er færdige med vores første EP, som kommer til at indeholde tre numre, som udkommer her i starten af april, så den er klar inden Royal Metal Fest.

Mattias:
Vores manager, Jens, satte os i forbindelse med Christian Tronhjem, som har stået for at mixe EP’en, og det er bare megasejt, for det er første gang, han beskæftiger sig med metal.

Kan I kort beskrive, hvad vi kan forvente af jeres koncert?

Svend:
Mere traktor, mindre lård.

Drengene fortæller om, hvor meget de brænder for hele metalmiljøet og for at komme ud og spille koncerter. De kan slet ikke vente med at komme ud og spille deres musik for et publikum og give den max gas.

Hvad byder fremtiden ellers på for Bæst?

Lasse:
D.16/4 spiller vi på V58 i Aarhus, og så står den på WOA Metal Battle i Slagelse og Aarhus.

Svend:
Efter det håber vi på komme ud at spille en lille tour her til efteråret.

Bæst skal kæmpe om pladsen på Wacken Open Air sammen med en lang række bands, heriblandt Livløs, som forsanger Simon også er med i.

Har I noget at sige afslutningsvist?

Alle:
Vi vil gerne give et stort shout out til vores manager Jens Karlsson og Kristian Olesen for at lave vores fede band logo, Den Tunge Radio, vores bookingbureau Tråd og så selvfølgelig hele metalmiljøet, som vi elsker. Og vi glæder os pissemeget til at komme ud og spille for jer allesammen og håber, I kommer og støtter os.
Og så selvfølgelig Soundcenter for at lave vores bagtæppe, plekter og merchandise, som vil kunne købes til koncerten.

Bæst spiller deres første koncert på Royal Metal Fest lørdag d. 9 april. Festivalen går fra d. 8 til 9. april og vil foregå på henholdsvis Voxhall og Atlas i Aarhus.

Tilføj kommentar