Interview med CLIENTS

CLIENTS

I marts debuterede CLIENTS med det fantastiske album A Callous Heart Rejects. Læs med her, hvor bandet fortæller om netop den plade, udfordringer, fremtidsplaner og meget mere.

Der sidder måske et par stykker derude, som endnu ikke kender CLIENTS. Vil I kort præsentere jer selv?
Vi hedder CLIENTS og blev dannet i 2018. Vi startede som en duo bestående af Nick (vokal) og Peter (guitar). De har indspillet pladen selv for derefter at finde medlemmer til at fylde bandet ud. Vi spiller blackened metal.

Den 13. marts udgav I jeres debutalbum, A Callous Heart Rejects, som vi her på redaktionen smed hele 8 ud af 10 kranier efter. Hvordan er pladen ellers blevet modtaget?
Først og fremmest tak for anmeldelsen! Pladen er blevet taget godt imod og har fået rosende ord med på vejen af Devilution og Sort Søndag blandt andet. Vi har modtaget mange søde beskeder med rosende ord fra folk, der synes, musikken er fed. Derudover har Spotify puttet os på nogle af deres playlister.

Har I oplevet nogen interesse fra udlandet endnu?
Vi har oplevet interesse fra udlandet. Vi er blevet kontaktet flere steder fra. Lige nu arbejder vi videre med de henvendelser.

I vores anmeldelse af A Callous Heart Rejects beskriver vi pladen som en fusion af Svart Crown og Anaal Nathrakh. Hvordan vil I selv beskrive jeres lyd?
Vi kalder selv vores stil blackened metal. Vi spiller ikke rendyrket black metal, men vi drager inspiration fra genren. Vi blander denne inspiration med elementer fra death metal, grindcore og ambiente flader.

Hvis I skulle anbefale vores læsere ét nummer fra A Callous Heart Rejects, hvilket ville I så vælge – og hvorfor?
Så ville det være “A Thousand Punctured Veins”. Sangen kan det hele efter vores mening; den er catchy, den er knusende heavy, den har breakdowns, og så er den skåret som en popsang. Sangstrukturen er helt skarp uden et gram fedt for meget. Hvis du kan lide den sang, vil du kunne lide resten af pladen. Den er gået hen og blevet vores absolut største sang, fordi Spotify har puttet den på deres “Death Metal & Beyond”-playliste.

Vi roser bl.a. jeres album for at være dejlig varieret; det byder både på aggressivitet, melodiske og atmosfæriske passager, clean vokal, klaver og meget andet. Var I på noget tidspunkt bange for at blande for mange elementer – nervøse for at miste fokus?
Vi var bevidste om, at pladen skulle have forskellige udtryk og stemninger. For os er det det, der gør en god plade. Ekstremiteten virker bedst, hvis den er sat op imod noget, som kan agere modpol. Tit bliver det ekstreme endnu mere ekstremt, hvis det ikke er til stede hele tiden, fordi det kommer i salver og rammer lytteren som en hammer i hovedet. Samtidig har vi ikke noget ønske om at være en lukket klub for de få. CLIENTS skal ikke være et ekstremt undergrundsfænomen. Vi tænker over, hvad vi laver, og skriver tit sange med et potentielt publikum i tankerne. Vi elsker alle melodi og gode sangstrukturer, så det er helt naturligt for os at bruge kor og klaver eksempelvis. Det vil vi blive ved med i fremtiden og måske endda bruge mere af det. Samtidig elsker vi fart og den hurtige rock!!!!

Hvad var den største udfordring ved at komponere og indspille A Callous Heart Rejects?
Pladen er indspillet som en duo, hvor Peter har indspillet al guitar, bas samt været en del af trommerne. Alle trommer på pladen er programmeret af en trommeslager i Los Angeles. Vokalen har Peter og Nick selv indspillet. Det har været et stort arbejde at stå med alt som en duo. Peter har haft en kæmpe arbejdsbyrde, da han har skullet skrive al musikken for derefter at indspille det hele på egen hånd. Det har krævet et kæmpe stort overblik og dedikation til musikken fra både Nick og Peter at færdiggøre pladen. Samtidig har det været nemt, da både Nick og Peter har været enige om udtrykket fra start.

Hvad var det mest berigende i arbejdet med A Callous Heart Rejects – var der et øjeblik, hvor ’brikkerne faldt på plads’, eller I følte, at noget særligt var lykkedes? 
Da sangen ”The Drop and the Current” var skrevet og indspillet, var det enormt tilfredsstillende. Det er den længste sang på pladen – med en spilletid på over seks minutter – og tager lytteren på en rejse. Det er klart den ’største’ sang på pladen, fordi den indeholder så mange forskellige stykker og inkorporerer kor og klaver. Det var en udfordring at skrive en sang, som ikke gør brug af konventionel sangstruktur. Det kan hurtigt blive en riffsalat fremfor et godt sammensat nummer, når vi viger fra ’vers-omkvæd-vers’-strukturen. Så det var et klart højdepunkt at kunne kigge på hinanden og være 100 % tilfredse med resultatet.

Al koncertaktivitet er jo desværre sat på pause i et ukendt tidsrum. Kan I løfte sløret for, hvad der skal ske på den anden side af krisen – kan vi forvente nogle koncerter med CLIENTS?
Vi har nogle virkelig fede koncerter booket henover efteråret. Vi glæder os så meget til at kunne offentliggøre dem. Én ting vil vi sige: Hold din halloween ledig i kalenderen… Der kommer det til at gå ned for alvor!!!!!

Og så det store spørgsmål: Hvor er CLIENTS om fem år?
Om fem år har CLIENTS udgivet tre plader og har cementeret sig som et af de vigtigste metalbands i Danmark.

Vi glæder os allerede! Tak for jeres tid og jeres svar.

Tilføj kommentar