Cannibal Corpse

Cannibal Corpse

Jeg fik mig en hurtig sludder med den superflinke bassist Alex Webster angående deres nye album "The Wretched Spawn" og deres 15 årige jubilæum.

Alex ringer kl. 19 30, en halv time før planlagt og fortæller mig at han desværre kun kan snakke med mig i et kvarter da hans interview plan er blevet forkortet. Jeg lægger derfor ud med at spørge til deres nye plade som er del mere Thrashet og afvekslende en de forrige plader. "Ja vi har jo altid været store fans af bands som Destruction, Sodom og Kreator, derfor er det vel en temmelig naturlig ting for os at grave disse indflydelser frem en gang imellem. Da vi startede bandet i de sene firsere lavede vi ikke andet end at lytte til en plade som Kreator's "Pleasure To Kill", jeg refererer derfor til bandets promo fotos hvor næsten alle bandmedlemmer er klædt i T-shirts fra Thrash bands. "Hehe, det er sjovt du siger det, det har jeg egentlig ikke lagt mærke til, men ja vi er alle fans af denne genre men ikke så meget Bay Area Scenen (Testament, Violence), som de mere ekstreme Europæiske bands". Desuden overrasker en sang som "Festering In The Crypt" især mig med dens meget Doom inspirerede riffs, "det er Jack (Owen, guitarist) der har skrevet den, han har altid været vild med bands som Autopsy og det gamle Paradise Lost som begge var meget Doomie på deres første plader. Teksten handler om en massemorder der ligger i denne krypt og lige så stille rådner væk, derfor er musikken holdt langsommere for at visualisere hvordan maddikerne langsomt æder ham. De hurtige sange har derimod meget intense og brutale tekster, det får ligesom sangen til at hænge meget bedre sammen med de passende tekster".

Næste spørgsmål gælder den kontrovers som altid forfølger bandet, især er der i Tyskland en politiker der hedder Christa Jenal som har prøvet at retsforfølge bandet på grund af dets brutale og voldelige tekster. "Ja hun har virkeligt prøvet en del for at vi ikke kan komme til at spille i tyskland, men på det sidste har hun ikke været efter os, det eneste hun har fået trumfet igennem er at vi i Tyskland bliver nødt til at censurere vores cover. Men det er skam ikke kun i Tyskland at vi har disse problemer, her i Amerika vil mange af de store kæder ikke sælge vores albums uden de censurerede covers. Steder som for eksempel Wall Mart vil slet ikke sælge vores albums, men der er dog gud ske lov pladebutikker der bliver ejet af Metal fans som hellere end gerne stiller pladen i butikken med det originale cover". Her afbryder jeg og spørger hvorfor det nye cover er blevet censureret, da det ikke er særligt brutalt. "Det skyldes at promoen du har fået ikke viser hele coveret men kun en lille detalje, skelet hovedet som er på disse promoer er kun en lille del af det færdige produkt som viser en kvinde der føder et ækelt væsen. Og da man kan se kvindens fisse er der mange steder der vil boykotte os hvis de skulle stille det frem i butikkerne, det er jo ikke så fedt for os og derfor er vi gået med til at visse versioner af pladen udkommer i censurerede versioner".

Til afslutning vil jeg høre lidt om bandets kommende planer, da de jo har 15 års jubilæum. "Vi er i gang med at forberede et boks sæt som vil markere vort jubilæum, selvom det allerede var i December sidste år. Boksen vil indeholde tre CD’er, hvor de to af dem indeholder vores største hits gennem tiderne, medens den tredje vil indeholde en masse rariteter som f.eks. numre fra "Vile" pladen med Chris Barnes på vokal. Derudover vil sættet indeholde en DVD med vores allerførste koncert fra 1988 hvilket er noget af en specialitet, desuden er der et show fra Moskva med Chris Barnes fra 1993 som også er noget ganske specielt for de gamle fans". Her afbryder jeg igen Alex for at forhøre mig lidt om den DVD, der følger med den nye plade. "Vi lånte et digitalt videokamera af en af vores venner, vi filmede derfor en masse i studiet som en slags dokumentarfilm over "The Wretched Spawn". Man vil kunne se os indspille sangene, lave interviews hvor vi forklarer om sangene og en masse fjollen rundt". Men så var vores tid desværre oprandt og Alex blev nød til at takke af, og jeg måtte tage mig til takke med min pizza.

Kommentarer (2)

beerlover

Indlæg: 3

CANNIBAL CORPSE RULE, har

CANNIBAL CORPSE RULE, har boxen kun ,men alle deres indtil bedste er bibeholdt... glæder mig til den nye

maggot666

Indlæg: 18

forsaten han lyder flink

forsaten han lyder flink (world's greatest basist) ! !
"

Tilføj kommentar