Behind the Festival - Copenhell

Behind the Festival - Copenhell

Dette års Copenhell er afsluttet og hvilket år. Store navne og et tændt og oplagt publikum. Kan man forvente mere? For at afslutte og runde det hele af, har Heavymetal.dk igen hevet fat i Jeppe Nissen fra Livenation til en snak om indfriet forventninger, gode og mindre gode oplevelser samt hvad vi kan forvente af 2013

BEHIND THE FESTIVAL

Copenhell pt. 2

Tak Jeppe, fordi du har taget dig tid til at snakke lidt med Heavymetal.dk. Vi havde jo to anmeldere af sted til dette års Copenhell og der er fra begge to fuldstændig enighed om, at dette års Copenhell har været en stor succes. Kan du fortælle lidt om hvordan du selv ser på dette års festival?

Jeg syntes det var et rigtigt godt år hvor mange ting gik op i en højere enhed. Vores billetsalg var godt, og vi endte på 8500 solgte billetter, som var over vores mål. Og på en festivalsommer hvor mange har haft det mere end svært, så skal vi være rigtigt glade for vores gode resultat. Og så var det et godt line-up, vi havde ingen aflysninger, og vejret var på en COPENHELL skala helt fint. Men det bedste var nok den fantastiske stemning der var blandt publikum. Det var ret unikt...

Ja det virkede til at være konstant go stemning både torsdag, fredag og lørdag. Og sammenlignet med sidste år så var vejret ganske fint. Nu siger du, at I fik solgt over forventning, hvor mange er der egentlig plads til på pladsen?

Der er plads til ret mange på Refshaleøen - vi havde over 16.000 til Foo Fighters sidste sommer, men der kan sagtens være flere.

Har det været i år, at I har oplevet det største publikum? og sammenlignet med forrige år, er det så ligefrem en mærkant forøgelse?

Ja, 2012 var klart det største publikum i vores korte levetid. Og det var en rigtig god stigning fra 2011, men jeg syntes stadigt at vi kunne følge fint med i forhold til barer og at det stadigt var rart at være på pladsen.

Det virkede også til, at køer ved ølboderne var overkommelige. Det eneste sted der forekom større kødannelse var ved madboderne. Har I overvejet at have flere madboder og evt. større udvalg næste år?

Ja, der var godt tryk på madboderne under aftentide. Så det er noget vi skal se på til 2013. Syntes dog udvalget var godt i år, men vi giver den nok en overhalning og ser om der er noget vi kan gøre bedre.

Hvis vi tager fat i musik delen, så havde Copenhell store navne på programmet i år og unægteligt nok været en af hovedårsagerne til det øget publikum. Vil vi komme til at opleve større navne i 2013 og vil Copenhell dække flere genrer/subgenrer indenfor metallen end i år?

Ja, det har da bestemt været med til at øge interessen for festivalen. Det har også bevist at vi er med oppe i superligaen for metal festivaler. Men hvis de større navne er ude og de passer i perioden samt at det er noget vi kan betale os fra, så håber vi da bestemt på at der kommer noget større, men det er aldrig til at sige. Jeg vil altid gerne dække så mange subgenre som muligt, men jeg er lidt hæmmet af jeg endnu ikke har så mange pladser på scenerne. Nogle af de helt store metal festivaler har jo gerne 5-6 scener, og så er det jo nemmere at komme helt ud i de hårde kroge af metallen. Men jeg skal gøre mit bedste.

Vil du så fokusere på andre genrer i 2013 end førhen? Jeg tænker at genre som Doom og Power, de har vist ikke være repræsenteret på Copenhell før

Jeg tror ikke jeg radikalt vil se efter andre genre, men det er da klart at Power og Doom har mangler de sidste par år, så det vil jeg se efter. Men ikke for en hver pris, det skal helst være bands der er relevante for publikum.

Når der skal "vælges" bands, er det så muligt for Copenhells fans at komme med ønsker og ideer? Og i så fald, hvor meget lytter I så til disse ønsker?

Vores Facebook er åben 24/7 for ønsker etc. og vi læser alt igennem. Vi har også lige smide en post med at alle skulle komme med ønsker for 2013 og det væltede i den grad ind med forslag. Super super fedt. Så nu ligger der en Top. 15 på vores Facebook. Det er fedt med sådan en engagement, så det lytter vi rigtigt meget til. Nu er det dog ikke sådan at vi bare kan gå ud og booke den Top 15. der ligger - der spiller jo ekstremt mange ting ind før det lykkedes at få bands helt på plads, men det er en god guideline. Og vi skal jo heller ikke kun have top ønskede bands på COPENHELL, der skal også være plads til smalle brutale sager og nye spændende acts.

Nu har vi snakket lidt om 2013 og kommende bands osv. Jeg kunne godt tænke mig at snakke lidt om dette års festival. Hvad har været det mest mindeværdige øjeblik, hvis vi ser bort fra den musiske side?

Helt overordnet, så ser jeg lige COPENHELL 2012 som en lille milepæl i dansk metal historie. En super stærk line-up, måske et af de stærkeste programmer af den slags i DK og 8500 solgte billetter til en hård metal event i Danmark. Jeg syntes at vi har bevist at COPENHELL er her for at bliver og et latterligt sejt publikum har vist at de gerne vil bange med. Og så er COPENHELL en event som udlandet allerede er begyndt at se på - vi havde over 30 journalister fra udlandet til COPENHELL i år. Men hvis det ikke er musiske højdepunkter, så var mit absolutte højdepunkt stemningen. Den var helt speciel - jeg tror ikke man finder den samme stemning andre steder.

ja vi give dig ret i, at stemningen var unik. Glade mennesker i go stemning til go metal. Der var også moshpit og Circle pits til næsten hvert band. Det var en fed oplevelse.

Super god stemning, men det blev alligevel gået til den, så det sang i knoglerne til koncerterne. Der blev ikke hold igen, og det er sgu fedt. Og de fleste er meget "professionelle" metalkoncert gængere - der bliver passer på hinanden, selvom der er smæk på.

Har Copenhell fået meget feedback fra udlandet efter i år?

Der ligger rigtigt mange fine anmeldelser fra udlandet af COPENHELL. Og alle er meget glade for festivalen og alle nævner stemningen som noget helt unikt. Så det er fornemt nok. Og så er alle bands der har spillet COPENHELL rigtigt glade for festivalen, det organisatoriske og især publikummet.

Det jo godt at hører. Man må også sige, at os fra Heavymetal.dk er yderst tilfredse med i år, men dertil sagt så har vi jo også skyhøje forventninger til næste år af samme årsag.

Ja, der er høje forventninger til 2013, så det er på med nittehandsken med det samme og i gang.

Nu nævnte du, at stemningen var det mest mindeværdige ved dette års Copenhell, når vi ser bort fra musikdelen. Hvis vi så har fokus på musikken, hvad var så det mest mindeværdige øjeblik?

Rent musikalsk, så syntes jeg personligt, at Immortal, Gojira, Anthrax og Skeletonwitch var forrygende på hver deres måde. Men Lamb Of God var i min bog uden sidestykke - det var et monster af en metalkoncert de leverede. Sådan skal det da gøres.

ja jeg er helt enig i, at Lamb of God var uden sidestykke. Det var storslået og klart den bedste oplevelse på dette års Copenhell! Men Gojira var tæt efterfuldt. De er sku tekniske troldmænd!

Ja, det er et vildt band.

Vi kommer ikke uden om at snakke om lyden til Copenhell. Hvordan var din oplevelse af den under festivallen?

Well, der har været mange forskellige meninger om lyden i år. Nok lige så mange som der var publikum, men jeg syntes ikke det var et større problem. Vores lydanlæg var state of the art, så hvordan de forskellige bands lydmænd får det til at spille har vi ikke indflydelse på. Nogen er gode andre mindre gode, men generelt syntes jeg ikke det var så slemt.

Ja personligt så oplevede jeg et par gange, hvor lyden forsvandt, vokalen ikke skruet højt nok op mm. men overordnet set, så var det acceptabelt og ikke noget som ødelagde helhedsoplevelsen.

Det er jo den enkelte lydmand der sørger for den endelige produkt, det vi skal sørge for er at de har de bedst mulige arbejdsforhold. Og vind og vejr spiller jo også tit ind, når det er outdoor. Men bare det ikke er for lavt...

Hvis vi ser på hele 2012, hvilket permanent præg har dette år så sat på Copenhell?

Jeg ved ikke om 2012 har sat et permanent præg for fremtiden. Det var en super festival og nu må vi se fremad, men vi skal bliver ved med at forbedre os og udvikle og forbedre COPENHELL

Hvis vi ser på hele indretningen af Copenhell, måde det er bygget op, scenernes placering, det rustikke look mm. kan vi så forvente os en forandring næste år eller mener du, at I har fundet den helt rigtige løsning og det helt rigtige look for Copenhell?

Well, vi syntes det fungerede rigtigt i år med pladsen indretning og selve stedet er jo super fedt, så vi syntes det er et godt look for festivalen, men det kan jo sagtens være at vi ændre på det, hvis vi får de rigtige ideer og muligheder. Men tror vi fortsætter med at udvikler på 2012

Personligt kunne jeg også godt lide selve indretningen af festivallen, det lidt rå look med containerne mm. Dog følte jeg det kunne se lidt rodet ud til tider. Tænker I måske skulle overveje mere stilrent råt look, hvis du kan følge mig. Jeg syntes man kan mærke I stadigvæk er i på forsøgsbasis for at finde det helt rigtige look til Copenhell

Det er en økonomisk tung opgave at bygge en festival på en helt tom plads, og midlerne er ikke ubegrænsede. Vi skal jo også gerne have råd til lidt god musik Vi er da stadigt i udviklingsfasen af COPENHELL og har mange god ideer og tanker for fremtiden, men det må gerne være lidt rodet og råt - det er jo ikke modeugen vi laver. Men vi bruger meget energi og tid på at for et mere stilrent ondt look

Har I overvejet LIVE dækning eller optagelse af Copenhell? Nu skal man ikke sammenligne Copenhell med andre metal festivaller, men hvis vi ser på Wacken Open Air, så har de jo dækning af koncerterne. Det er muligt at gense de forskellige bands online efter festivallen er afsluttet på nettet. Er dette noget som I har overvejet?

Ja, det er noget vi har overvejet og på Wacken fungerer det ret fedt, men det krævet et ret stort set up og det med live dækningen fungerer bedst hvis man er sikker på at have en udsolgt festival. Så kan dem der ikke har sikret sig billet også "være med", men der er COPENHELL ikke endnu. Og så syntes jeg altså det er 1000 gange federe at være der når det sker, end at se det i sin sofa i sine lange underbukser. Det mister sgu meget når det ikke er live.

Helt enig. Live er at foretrække i alle tilfælde, men ser det som en fed bonus at man kan gense. Ville personligt gerne gense Lamb of God eller Gojira

Ja, til at varme sig på i de lange fimbulvinter aftner kan det være meget godt. og ja, det var helt specielle shows, men måske er det nogen gange bare fedt at have dem i erindringerne...Som gode minder. Og noget som alle ikke kan få del af.

Lad mig runde det her interview af, med at sige at på heavymetal.dks vejne og nok også mange metalfans rundt omkring i DK og Europa, tak for i år og vi glæder os til 2013. Bigger and even better!

Vi glæder os også super tungt til 2013, og håber vi kan gøre COPENHELL endnu større, stærkere og mere COPENHELL.

Tilføj kommentar