Heavymetal.dk Award 2013

Pretty Maids - Motherland Pretty Maids - Motherland

2011

Heavymetal.dk awards blev for første gang afholdt tilbage i december 2011. Der var bands som Fleshgod Apocalypse, Artillery, Machine Head og Anubis Gate blandt de nominerede. Her stak danske Anubis Gate afsted med prisen som Årets Album 2011.

2012

2012 bød ligeledes på en masse store navne og et hav af ukendte men dygtige musikere.
Årets danske album blev vundet af doom mestrene Saturnus med Saturn in Ascension, Årets Album tog Gojira med deres mestervæk L’enfant Sauvage og Årets overraskelse blev danske Huldre med Intet Menneskebarn.

2013

2013 var ingen undtagelse. Heavymetal.dk awards skulle afholdes, dog med tilføjelser. I år bestod Heavymetal.dk awards af Årets Danske Udgivelse, Årets Internationale Udgivelse, Årets Live Oplevelse samt Årets Festival. De nomineret for Årets Danske og Internationale Udgivelse blev fundet af alle de bands som havde fået karakteren 80 % eller derover af Heavymetal.dks skribenter.
Med et stemmeantal på over 1500 stemmer, blev vinderne fundet og vi har valgt at liste 3., 2. og 1. pladsen op. Heavymetal.dk vil i dette moment gerne takke alle dem som har deltaget i afstemningen til Heavymetal.dk Awards 2013. Dette ville ikke kunne eksistere uden jer. Tak.

Årets Danske Udgivelse 2013

3. pladsen

Hatesphere - Murderlust

Hatesphere - Murderlust

2. pladsen

Diamond Drive - Temporality

Vinder af Årets Danske Udgivelse 2013

Pretty Maids

Pretty Maids - Motherland

Uanset hvordan man vurderer og betragter den danske metalscene: Pretty Maids er et af de få bands, som på alle parametre, tilhører eliten inden for hård rock. Bandet fra Horsens har været med siden 1981, og er i dag en institution inden for dansk metal.

Bandets grundlæggere Ken Hammer og Ronnie Atkins har været tro imod bandets lyd, og har helt tilbage fra "Red, Hot and Heavy" (1984) og frem til i dag bevaret en særegen og helt unik lyd. En lyd, som ramte plet dengang vi var røde & hvide og Preben Elkjær var forward, og som i dag stadig er bandets helt egen.

I over 30 år har metalverden forandret sig, og nye stilarter og subgenrer dukker op i en uendelighed, med andre ord: genrer dør og genopstår, men Pretty Maids består. Årets album. Læseren har talt.

Årets Udenlandske Udgivelse 2013

3. pladsen

Týr - Valkyrja

2. pladsen

Amon Amarth - Deceiver Of The Gods

Vinder af Årets Udenlandske Udgivelse 2013

Soilwork - The Living Infinite

I kasematterne under Kronborg Slot i Helsingør vogter Holger Danske og sagnet fortæller, at "når Danmark stander i våde, så vil Holger Danske vågne op til dåd." På den anden side af sundet har svenskerne igennem årtier cementeret deres position som verdens bedste musikproducerende nation.
Derfor er det heller ingen overraskelse, at årets udenlandske album kommer fra et band, bosiddende blot 5 km fra Holger Danskes sovende vagt. Soilwork gav os intet mindre end 20 tracks, og gennem 84 minutters energisk, varieret og formfuldendt dødsmetal samtidig et indblik i, hvordan det er at være vågen og opgaven voksen. The Living Infinite er et mesterværk inden for melodisk dødsmetal. Albummet lyder ikke kun som et mesterværk - det oser, skriger og dufter langt væk af mesterværk.

Årets Live Oplevelse 2013

3. pladsen

Soilwork - Keep Of Kalessin - Sybreed
(11-10-13 Amager Bio, København)

2. pladsen

Saint Rebel - Zoo Me Now
(04-28-13 Lille Vega, København)

Vinder af Årets Live Oplevelse 2013

Pretty Maids - Artillery
(12-05-13, Amager Bio, København)

På en aften, hvor orkanen Bodil hærgede Danmark, blev Amager Bio blæst omkuld af to af danmarks mest navnkundige bands. Tog, busser og færger indstillede driften, politiet frarådede alt unødvendig kørsel og landet håbede på det bedste og frygtede det værste. Meget passende rammer for to af landets bedste og største metalbands på en aften, hvor begge kom med et af deres bedste album længe.

På Amager Bios Facebook-side tiggede og bad koncertgængere om udsættelse. I Amager Bio havde de fremmødte årets bedste koncertoplevelse.

Årets Festival 2013

3. pladsen

Aalborg Metal Festival
(Danmark)

2. pladsen

Wacken Open Air
(Tyskland)

Vinder af Årets Festival 2013

Copenhell
(Danmark)

Danmarks største metalfestival har vokseværk, og ambitionerne står mål med evnerne. 2013 versionen bød en lang række uforglemmelige koncertoplevelser, og når vejret ligefrem også vil spille med (sådan da) så er Copenhell ikke blot Danmarks største metal festival, men både i international klasse og samtidig helt sin egen.
Vi glæder os til endnu et gensyn på betonen i 2014 hvor bands som Iron Maiden og Megadeth allerede er annonceret!

Kommentarer (3)

hellcock

Indlæg: 189

Ynk

Ynk

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

Ynk?? Kan dette uddybes

Ynk?? Kan dette uddybes

hellcock

Indlæg: 189

Soilwork er ikke min kop the

Soilwork er ikke min kop the................. .

Tilføj kommentar