Van Canto - Break the Silence

Break the Silence

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Spilletid:42.57
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Kort sagt er jeg kun for nyligt blevet introduceret til Van Canto. Jeg blev hurtigt meget fanget, da det ret fedt at høre et Acapella metal band, det er ikke noget man ser så tit.

For dem som aldrig har hørt om Van Canto skal det siges de er et acapella metal band fra Tyskland. De består af fem sangere og en trommeslager, de har igennem tiden lavet bla. Cover sange med acapella og nogle originale sange, vi kan godt kalde det for power-metal acapella. Deres nye album hedder "Break the Silence".

De ligger ud med sangen "If i die in battle", som klart også er en af min yndlings på denne skive. Det ligger ud traditionelt med deres velkendte "ba ba ba ba dam dam dum dum" lyde som jo meget godt kan definere deres genre. Sangene har generelt nogle fede melodiske dele, det lyder super fedt og det er flot de kan gøre det. For mig ligger det bare ikke helt naturligt, at der kun er ét ægte instrument med, dog kan jeg også mærke at hvis der ikke blev benyttet ægte trommer ville jeg nok slet ikke kunne høre et helt album med dem. Selvom det er flot og alt det, bliver det dog stadigvæk så irriterende med alle de der "dum dum, duuuuh" lyde hele tiden. Jeg bliver ved med at høre disse lyde lige meget hvor meget jeg forsøger at lytte til de andre elementer, jeg tror dog også det bare kræver lidt tilvænning. Hvis du ikke er vant til den her slags kan det nok godt virke lidt specielt, mærkeligt – hvilket måske også var det de gik efter. Dog vil jeg sige at det stadigvæk virker som om de er stærkest med acapella lyden, for sangen "Spelled in water" som benytter ægte guitar er faktisk efter min mening den dårligste på hele albummet. Så passer et ægte klaver nok bedre ind, som på sangen "Master of the wind". Jeg tror faktisk slet ikke de ville få noget ud af at benytte ægte guitar og bas.

Så for deres unikke, melodiske lyd vil jeg klart rose dem og jeg er sikker på mange vil kunne lide albummet, jeg kan skam også – tror bare lige jeg skal blive vant til de mange "dum dam" lyde igennem albummet - fordi det er jo genialt og anderledes, bare lidt for anderledes for mig. De skal dog på ingen måde svines til, for dygtige er de og det hele fungere jo sammen, det er på ingen måde ude af kontekst. Sangene som "If I die in battle", "The black wings of hate" må jeg også sige tiltalte mig utrolig meget.

Jeg kan anbefale det til alle som har brug for forandring. Det er et godt album og det kan blive meget bedre hvis du bare tilpasser dig lyden. Jeg mener dog ikke de kunne have gjort noget anderledes – det er et album som nok mest tiltaler nogen. Tror dog klart på at alle kan få noget ud af albummet. Jeg var meget i tvivl mht. karakteren, men for deres unikke, innovative lyd ligger den helt sikkert på 8/10.

Tilføj kommentar