Urgehal - Aeons in Sodom

Aeons in Sodom

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Urgehals sataniske svanesang fortsætter en glimrende black metal vinter.

Urgehal og venner hylder Trondr Nefas

Urgehals tidligere sanger og guitarist Trondr Nefas døde som 34-årig i 2012, og beseglede dermed Urgehals skæbne. Efter ca. 20 år på bagen, er det slut. Bandets medlemmer besluttede sig dog for alligevel at indspille et sidste album, af respekt for deres afdøde ven og bandmedlem. Aeons in Sodom består halvt af materiale skrevet af Nefas, og halvt af materiale af guitarist Enzifer. Desuden er albummet gæstet af en række større black metal-personligheder. Nocturno Culto (Darkthrone), Hoest (Taake), N. Kvarforth (Shining), Nag (Tsjuder) og Nattefrost (Carpathian Forest) er blot nogle af de medvirkende på skiven. Størstedelen af gæsterne er inviteret for at varetage vokalistrollen, og man kunne i den forbindelse frygte en noget usammenhængende plade pga. de mange forskellige vokalister. Det synes jeg på ingen måde der er tale om, faktisk bidrager de hver især til at gøre albummet til en varieret og spændende omgang at lægge øre til.

Pladen er en videreførelse af Nefas’s insisteren på, at black metal er defineret af sataniske og misantropiske tekster, såvel som en rå og beskidt lyd. Der bliver serveret en lækker, troværdig omgang halv-punket black metal, leveret med den autenticitet som det kræver for at fastholde min opmærksomhed i mere end 20 sekunder.

Befriende klassisk og beskidt

Urgehal leverer en fed gang klassisk black metal, helt uden shoegaze-, keyboard-, emo- eller andre tiltag. Det er faktisk befriende klassisk. Genren har udviklet sig i utallige retninger, men nogle gange er det bedste nu engang den klassiske tilgang til stilen, og her har Urgehal helt klart sin berettigelse. Specielt nummeret ”Norwegian Blood and Crystal Lakes”, med Kvarforth på vokal, sparker virkelig røv, og minder en smule om ”Earth’s Last Picture” fra Darkthrones Total Death-plade. Pladen afsluttes med to covers, nemlig ”Funeral Rites” (fra Sepulturas Morbid Visions) og ”Twisted Mass of Burnt Decay” (fra Mental Funeral af Autopsy). Jeg har desværre ikke haft mulighed for at tjekke Urgehals versioner ud, men mon ikke de leveres med et godt skud energi?

Hvis du foretrækker din black metal satanisk og ondskabsfuld, hurtig og energisk og samtidig møgbeskidt og klassisk, så er Urgehal endnu et af årets bedste bud på en plade du skal tjekke ud!

Tracklist

  1. Dødsrite
  2. The Iron Children
  3. Blood of the Legion
  4. The Sulphour Black Haze
  5. Lord of Horns
  6. Norwegian Blood and Crystal Lakes
  7. Thy Daemon Incarnate
  8. Endetid
  9. Psychedelic Evil
  10. Woe