Ulvegr - Vargkult

Vargkult

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Er det norsk? Er det svensk? Nej, det er ukrainsk!

Ulvegr er en dyster duo fra Kharkiv, Ukraine. De to medlemmer Odalv og Helg har dannet par siden 2009 og har sammen udgivet fem album. Man er ikke ét sekund i tvivl om, at stilen er helt klassisk norsk 90’er-black metal a la Darkthrone, Burzum, Mayhem, Immortal osv. Men dét, der gør, at Ulvegr ikke ”bare” lyder som endnu et kopiband inspireret af dysfunktionelle nordmænd er dels, at produktionen ikke, bevidst, er pivhamrende ringe (ja, ja, Varg, ”necro-sound”, vi er med!), men også det, at Odalv og Helg har valgt at blande den klassiske norske lyd med deres egne østeuropæiske metalrødder, så man kan fornemme fællestræk fra fx Drudkh eller selv Arkona. Desuden er der nogle speed metal-rødder, man kan spore tilbage til de helt gamle drenge i form af fx Venom, Bathory og Celtic Frost.

Provokation eller problematik?

Sangstrukturen er dog klassisk 90’er-black, dvs. at de fleste sange er på ca. tre minutter og bygget op omkring ét enkelt tremologuitarriff og nogle trommer, der bare hagler derudad, samt en vokal, der både grynter, råber og skriger på en sådan måde, at man ikke er helt sikker på, om det foregår på engelsk eller ukrainsk. Sangtitlerne er, naturligvis, også tilpas ”brutale” eller en herlig bunke ”onde” ord, der er klasket sammen på en sådan måde, at man næsten tror, at der har været en Google-navnegenerator indover, fx på nummeret ”Rune Ice Frozen Hatred”. Nå ja, og coveret afbilder, naturligvis, en massegrav fra Auschwitz, og om det kan man jo mene, hvad man vil, men det er, om ikke andet, klassisk black metal-provokation. Så kan man jo selv indsætte de politiske tanker, man ønsker.

Black metal for dummies

Vargkult er ikke musik, man bliver glad af; det er koldt, vredt, dystopisk og væmmeligt – præcis som god/klassisk black metal skal være. Men de østeuropæiske elementer gør, at det nu alligevel bliver ”relativt” melodiøst, sådan lidt som Celtic Frost var det i slut-80’erne. Vargkult er med sine syv korte numre på mange måder en form for gennemgang af black metallens historie, idet at hver sang indeholder elementer, der får en til at tænke på en perlerække af de mange forskellige storslåede bands, som genren nu engang har. Ulvegr formår derfor, ved at lyde som ALLE andre, at lyde som sig selv, og det er altså mageløst. Vargkult fungerer derfor som en herlig reminder om, hvad black metal har været, hvad black metal er, og hvad black metal bør være.

Tracklist

  1. Rune Ice Frozen Hatred
  2. The End Is Near
  3. Cold Graves Breathing Beast
  4. Death Is Our Law
  5. Cutting Off Your Throat
  6. All the Sheep to the Slaughter
  7. We Remember the Blood

Kommentarer (1)

Morgensur Mummi

Lækker produktion

Jeg plejer mest at høre Gnags og Volbeat, -men den her lyder godt nok sprød i betrækket.