Tyran - Tyran

Udkom

Type:EP
Genrer:Hard rock, Heavy Metal

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Københavnsk tyranni

Siden 2014 har københavnske Tyran skrevet musik og er nu ude med deres første EP. Kvintetten fra hovedstaden leverer hård rock på grænsen til det metalliske og med masser af melodi og groove.

Sammenligninger på godt og ondt

Tyran er egentlig en spøjs størrelse. Ved første ørekast (ja, det er et ord) lyder Tyran ikke særligt nyt. Man kan nemt siddestille nummeret ”Whip Of Guilt” med numre fra både Papa Roach og Skillet. Men ved næste ørekast (okay, det er egentlig ikke et rigtigt ord) lyder det stadig godt! Der er nemlig en grund til, at førnævnte blev kendte, og det er på grund af numre som disse, og dem fanger Tyran faktisk ganske godt! Fede melodier, især på ”Kaizer”, som er blevet denne anmelders yndlingsnummer fra Tyran, spiller helt fantastisk, og jeg kunne nemt forestille mig Tyran på turné langs vestkysten i USA ved alle high school-koncerter, hvor de nok ville lægge det hele ned!

Dog skal der lige nævnes et par punkter, hvor jeg er utilfreds med denne EP. Forsangeren Emil har en rigtig fed sangstil, men den irriterende distortion-effekt, som man har valgt at pålægge hans indspilning, tjener absolut ikke musikken. Det ville virke ganske kort, men bare at lade ON-knappen på det filter være tændt er simpelthen for meget af det gode, og jeg savner at høre hans egen, uspolerede ungersvendsrøst.

Tyran er et band, jeg rigtig gerne vil se mere til, især hvis de lover at fjerne stemmefilter!

Tilføj kommentar