Tornado - Amsterdamn, Hellsinki

Amsterdamn, Hellsinki

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Heavy Metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Tornado er et internationalt foretagende med medlemmer fra Finland, Holland og USA, og dette er deres første udspil.

Stilen er energisk thrash metal henad Forbidden og Artillery med et snert af Exodus, hvilket vil sige, at musikken er uptempo og semi-teknisk med midtempo passager og giver masser af mulighed for at gå amok hjemme i stuen. Tornado formår virkeligt at trække på det bedste af det bedste i thrash-metallens univers, og de viser da også, at de er dygtige musikere. Hvert anslag er udført med stor præcision og guitarsoloerne er eminent udført med hensyn til både teknik og feel, trommerne er præcise og bassen har både kant og bundt. Som hos Forbidden, Death Angel, Anthrax og nyere Artillery bruger Tornado primært en ren og rocket vokal i stedet for en growlende eller råbende vokal, og ganske som hos ovennævnte bands, fungerer den rene vokal ganske fint sammen med den aggressive thrash-musik.

Lyrikken på "Amsterdamn, Hellsinki" drejer sig om ganske seriøse ting så som pædofili i den katolske kirke, social ulighed, racisme, undertrykkelse, kamp for frihed, klimakrisen og revolutionerne i Nordafrika – og således hører Tornado, lyrisk set, til i samme kategori som Sacred Reich og Nuclear Assault, der jo også er kendt for deres politiske og miljø- og socialkritiske tekster. Tornado tilføjer dog på bedste Anthrax-vis en god portion humor, hvilket afspejles i teksterne til ’A Bold Statement’ og ’Diva’ samt it selve albummets titel samt referencer til Chewbacca i en sang om verdens undergang.

Tornados "Amsterdamn, Hellsinki" er et prima eksempel på at thrash-metallen i den grad er vendt tilbage, og, er man til Forbidden, Artillery, Death Angel, og tidlig Anthrax, så kan denne sprængladning thrash metal varmt anbefales.

Tilføj kommentar