Six String Slaughter - The World Slaughter EP

The World Slaughter EP

Udkom

Type:Demo
Genre:Death metal
Spilletid:19:46
Antal numre:5

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 7,3/10 baseret på 4 stemmer.

Six String Slaughter er hvad metal skal være. Men er det mere?

Med EP'en World Slaughter melder Six String Slaughter sig på den allerede nu ofte uigennemskuelige jungle af en dansk metalscene.

Aller først vil jeg fastslå, at Six String Slaughter ligger sig tættest op af Death Metal måske med nogle Trash-agtige tekster. Men både med hensyn til bandets ønske(læs interview med dem andet sted her på siden) og for ikke at skræmme nogen væk eller omvendt, vil jeg ikke definere det yderligere.

For at starte med lidt surt, så byder EP'en på 5 numre af en teksmæssigt mindre varierende natur. Vi er i den boldgade, hvor der bliver skreget "fuck dig" til Verdenen. Bl.a. med: "The nature will take revenge, it will be judgement day. Natural Punishment, you can run away" - fra åbningsnummeret "Natural Punishment. Eller f.eks med: "When life betrays you on your each step/ You get so tired – tired to death!" fra nummeret "Emotional Darkness. Altså vi er blevet røvrendt af verden, samfundet lyver for os. En sang der er sunget før, om jeg må være så fri. Dog vil jeg skynde mig at påpeje, at det lidet inspirerende tekstmæssige univers er en mindre gene. For selvom sangene lider af, at de rent tekstligt lyder som om de er gået i hak, har numrene én stor force. Instrumentalt minder de ikke om hinanden. Jo jo der er den samme "klang" i numrene. Man er klar over, at det hele tiden er samme band man lytter til. Men modsat meget metal i dag, hvor det kan være svært at skelne et nummer fra et andet, så synes jeg at Six String Slaughters 5 numre er lette at definere. Ydermere er Nicholas (trommer) og Søren(guitar og bass) garvede rotter i industrien, og de ved præcis hvad der skal til for at skabe et fængende riff og så ellers bare pynte hele den musikalske metalpakke med diverse bånd og sløjfer i form af en lækker melodisk tilgang til hvert nummer. Specielt vil jeg fremhæve andet nummer på EP'en, "In Search For Truth We Will Stagnate" - hvor både vers og omkvæd har en meget fængende sound. EP'en er hamrende flot produceret. Men kunne være præsenteret en smule federe. Det snedige logo med 3 S'er, der danner en slags cirkel er fint nok. Men rent stilistisk trækker coveret nogle point ned. Dog er dette jo ikke en konkurrence om udseende, men musikken der skal bedømmes. Så med dette in mente, er Six String Slaughters debut ganske udmærket. Den leverer en vare, endda bedre end andre samtidige udgivelser i samme genre eller felt. Det er knaldhård lækker metal tilsat en anelse melodisk tække, som gør det hele den ekstra lille smule catchy. EP'en er bestemt flere gennemlytninger værdigt, og er på ingen måde en dårlig erhvervelse. Men alt i alt sidder jeg stadig tilbage med spørgsålet: "Hvad bidrager Six String Slaughter med, som ikke allerede er på markedet?" Jeg kan lide den kage jeg får serveret, omend jeg har fået den mange gange før. Men det bliver ikke til mere end 6 ud af 10 i denne omgang.

Six String Slaughter har bestemt potentiale og jeg er ikke i tvivl om hvorvidt, et fuld længde album ville sparke røv. Det kræver at nogle skruer bliver strammet, nogle lejer bliver smurt og indtil da venter jeg ivrigt.

Kommentarer (1)

Regitze

Indlæg: 2

Altså når jeg læser teksterne

Altså når jeg læser teksterne på denne EP, så handler de jo ikke kun om at nu er vi røvrent af verden og samfundet lyver for os. Der hives to linjer ud af to tekster, og så har vi hele konceptet på EPen. Det er sgu for tyndt et grundlag syntes jeg. Six String Slaughter er noget af det mere interessante på den danske scene iøjeblikket. En god og original blanding af, deathmetal, doom og thrash. Jeg håber virkelig at hører mere fra disse drenge, for musikken er nemlig dejlig varieret og Daniel growler sgu fedt... 90% efter min mening!

Regitze gav Six String Slaughter - The World Slaughter EP 9/10.