Red Rose - On The Cusp Of Change

On The Cusp Of Change

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Stilforvirrede israelere er ude med deres andet power-album

I Israel finder vi Red Rose (gætter du på power? Det er korrekt!), som nu er aktuelle med deres andet album, On the Cusp of Change. Det er deres andet album efter deres debut, Live the Life You’ve Imagined, der udkom i 2011. Angiveligt skulle Red Rose kunne klassificeres som melodisk power metal, og det passede også meget godt den første del af albummet, men så begyndte jeg at blive forvirret.

De første par numre er ganske typisk for power metal, om end det ikke ligefrem er kliché – hvilket blot er positivt. Jeg vil også vove at påstå, at albummet indeholder en del progressive elementer. Noget jeg blev meget positivt overrasket over, var vokalen. Forsangeren har ingen problemer med synge high pitch, men hans stemme er virkelig unik, og om end det ikke er en særlig stærk vokal, er jeg virkelig vild med den. Den tilføjer noget kant til et ellers lidt blødt power metal band. Men så starter "King of the Local Crowd" – og hvad i alverden skete der? Dette nummer er langt mere progressiv hard rock, end det er power, og det lyder ganske fint, men jeg forstår det simpelthen ikke. Der lader ikke til at være sammenhæng mellem dette nummer og de resterende, og slet ikke genremæssigt. Generelt har jeg svært ved at se en rød tråd i On the Cusp of Change.

Red Rose leverer et helt okay album og er i stand til at spille melodisk power, uden at det bliver alt for kliché. Til tider er det en smule progressivt, hvilket jeg synes er positivt, og så er jeg virkelig imponeret over vokalen. Keyboardet tager indimellem overhånd, men hey, det er jo trods alt power metal. On the Cusp of Change er et ganske fint power-album, der trods alt formår at variere en smule fra genren – om end bandet til tider virker lidt stilforvirrede.

Trackliste: 01. When Roses Faded 02. Chasing Freedom 03. King of the Local Crowd 04. Original Sin 05. Alone In the Night 06. This Bitter World 07. Don’t Believe This Tales 08. Seize the Day

Herunder kan du høre “Don’t Believe This Tales":

Tilføj kommentar