Pyramaze spiller koncert på Nordic Noise 2023.
Pyramaze - Contingent

Contingent

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Power metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

 

Endnu en succes!

 

Pyramaze vender tilbage

Hvis man ikke kender Pyramaze, er her en hurtig gennemgang: Pyramaze har siden 2004 blæst danskere og amerikanere igennem med deres proggede power metal, som de leverer i højeste stil. Deres lineup har været skiftende, med keyboardspiller Jonah Weingarten og trommeslager Morten Gade Sørensen som eneste tilbageværende originalmedlemmer. Pyramaze har nydt godt af forsangere som Lance King, Urban Breed samt Matt Barlow og har nu norske Terje Harøy på mikrofonen.

 

Konsekvent kontingent

At skulle gå i fodsporene på sin egen succes, som Disciples of the Sun var, er bestemt ikke nemt, men alligevel formår Pyramaze at ramme næsten helt perfekt på den musikalske målskive. Det første nummer, vi får serveret, er ”Land of Information”, og man fornemmer her, at skivens artwork og tema er dystopi og sci-fi. Denne formodning er ganske rigtig! Udover dette er der to personer, som man ikke kommer udenom at bemærke. Jonahs fantastiske episke orkesterarrangementer serveres som perfekte introer på flere numre, og det giver denne næsten filmagtige feeling igennem hele skiven. Terjes stemme er fra første nummer også helt skarp, og hans stemmes spændvidde er meget imponerende, om end han er lidt konservativ med at vise det. Skivens hurdle kommer nu, for selvom numre som ”Star Men” og ”A World Divided” holder 100 %, så er der enkelte kedelige og næsten ligegyldige ’fyldnumre’ iblandt. ”Kingdom of Solace” og ”Under Restraint” formår ikke helt at holde resten af sangenes tårnhøje niveau. Desuden er der nogle lydmæssige smuttere en gang imellem, og jeg har en mistanke om, at Jacob Hansen (som har produceret alle bandets skiver, både før og efter sin entre i gruppen) måske har stirret sig en lille smule blind på nogle af sangene. Bevares, hvis man har arbejdet med de samme 13 sange i flere måneder, både for at få dem indspillet og derefter arbejde videre på dem, så kunne jeg nemt forestille mig, at der ville komme en overset del hist og her. Det er dog også en fordel at vide som lytter, at produceren er med i bandet, for så er man sikker på at få 100 % det lydbillede, som har været tiltænkt!

 

En fantastisk fortsættelse

Pyramaze fortsætter deres gode stil med at levere metal på det højeste plan. Deres unikke stil og fantastiske lydbilleder er en kæmpe force, og det bliver svært ikke at sammenligne andre kunstnere med deres niveau fremover – simpelthen fordi det lyder så åndssvagt godt! Hvis du kan li’ metal, hvilket der er stor chance for, at du kan, siden at du læser denne anmeldelse, så få fat i ALT med Pyramaze, og det gælder OGSÅ Contingent!

 

 

Tracklist

 1. Land Of Information
 2. Kingdom Of Solace
 3. Star Men
 4. A World Divided
 5. Nemesis
 6. Contingent - Part I: The Campaign
 7. 20 Second Century
 8. Obsession
 9. Heir Apparent
 10. Contingent - Part II: The Hammer of Remnant
 11. Under Restraint
 12. The Tides That Won't Change
 13. Symphony of Tears

Tilføj kommentar