Mortemia - Misere Mortem

Misere Mortem

· Udkom

Type:Album
Genre:Symfonisk metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8,5/10 baseret på 2 stemmer.

Navnet Morten Veland kender flere af os i forbindelse med to succesrige norske Goth bands – Det ene er Tristania, hvor han var med på guitar og vokal fra 1995 og frem til 2000, og det andet band er Sirenia, som han dannede efter at han havde forladt Tristania. Sirenia har til dags dato udgivet 4 studiealbums, og har kæmpe succes verden over. Men nu hvor mastermind Morten Veland har været "i lag" med Sirenia i omkring 9 år, er det åbenbart tid til at han finder sig en elskerinde… Et nyt projekt.

Mortemia er navnet på Veland's nye projekt – Goth metal, meget i stil med dét vi kender fra Veland & Co – Især fra de tidligere Tristania-tider. Det unikke ved Mortemia er, at Morten Veland ene og alene står bag sangskrivning, alle instrumenter og vokal/growl, kun ledsaget "udefra" af et fransk kor. Til forskel fra Tristania og Sirenia, er der ingen kvindevokal, hvilket nok hænger sammen med at Veland, med Mortemia, på dén måde prøver på at distancere sig lidt – Også i forhold til de mange Goth bands med kvindelig leadvokal, der er på banen pt. Musikalsk oplever vi på "Misere Mortem" 9 numre, med en meget symphonisk bund med både orkestrale toner, strygere og clean piano, piftet op med aggressive guitar riffs og soloer, en god dyb bass, og ganske raffineret, med dramatisk effekt; Skiftevis aggressiv vokal/growl og højtidelig korsang. Albummet har Veland selv indspillet og mixed i sit eget Studie, Audio Avenue Studios, i Stavanger. Korets udfoldelser er indspillet i Sound Suite Studios i Frankrig, og det hele er mastered af Mika Jussila, Finnvox. Mange mener, at Morten Veland, med Mortemia har kastet sig ud på lidt for dybt vand – Der bli'r skudt skarpt i retning af, at dét vi hører på "Misere Mortem", er alt for tæt på Tristania's topalbum, "Beyond The Veil", og jeg har læst kritik flere steder, hvor der bli'r pointeret, at han ALDRIG kommer til at overgå "Beyond The Veil" med sit nye projekt. Men måske HAR Morten Veland, personligt overgået både Tristania og Sirenia, med dette one-man projekt – Det er jo 100% hans værk, og uanset hvordan man vender og drejer det, så er det et super godt stykke arbejde, han har skabt med albummet "Misere Mortem".

Jeg kan kun anbefale jer at smutte ud og investere i det! Tag en lille bid af kagen på www.myspace.com/mortemiano

Imusic

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

Rigtig god anmeldelse for det

Rigtig god anmeldelse for det første...

Og jeg er enig til dels. Jeg syntes, sammenlignet med Sirenia, at dette her er LANGT bedre end det nyere sirenia. De to første Sirenia albums er GENNEMFØRT geniale (100%), men derefter er det gået HURTIGT ned af bakke. Kvindevokalen tog over og Morten gled i baggrunden. Uheldigt, da hans vokal virkelig er god.
Nu viser han så med Mortemia, at han VIRKELIG kan det her shit. Han dropper kællingerne og tager hele lortet alene og hvor det dog lyder genialt!!!

90% herfra.. Kan KLART anbefale skiven!!

Claus Ljørring gav Mortemia - Misere Mortem 9/10.

Tilføj kommentar