Mordax - Violence Fraud Treachery

Violence Fraud Treachery

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Ja, vi kan skam også lave fed metal i Danmark - det viser Mordax i hvert fald på dette deres debut-album Violence Fraud Treachery, der byder på vaskeægte moderne dødsthrash.

Med rødder i autentisk thrash metal, trækker Mordax også på den mere moderne melodiske dødsmetal, og denne kombination af aggression og melodi virker ganske effektivt, da skiftene fra uptempo brutalitet til melodiske harmonier til groovy riffs til næsten atmosfæriske mellemstykker og så videre skaber en spændende dynamik. Flere af numrene er baseret på god gammeldags thrash bobti-bobti trommer, men der flettes adskillige mere groovy og tungere passager ind. Der bydes på både konventionelle og genkendelige elementer samt Mordax' egen tilgang til thrash metal. Der er således guf på skiven for både fans af Slayer, tidlig Sepultura, midt-80ernes Metallica, At the Gates, tidlig In Flames og nyere Kreator, men det hele pakkes sammen og serveres på Mordax' helt egen facon.

Mordax er dygtige musikere, der ved præcis, hvad de laver. Rytmesektionen er bundsolid, og rytmeguitarerne er præcise, mens leadguitarerne både leverer avanceret solospil og mere simpelt og energisk solospil. Midt i dødsthrashgalskaben har Mordax endog ligefrem overskud til et melodisk instrumentalt nummer i form af 'Contrapasso', der byder på akustisk guitar, guitarharmonier og blæret leadguitar, og som viser Mordax' alsidighed som musikere.

Udover selve musikken udmærker Violence Fraud Treachery sig også ved en yderst klar og professionel produktion - og det er vel intet under, når det er selveste Dan Swanö, der har siddet bag mixerpulten.

Budskabet er ganske simpelt: er du til dødstrash med melodiske elementer og masser af energi, så anskaf dig dette album. Er du til old school thrash, så anskaf dig dette album. Er du til moderne thrash, så anskaf dig dette album. Ønsker du at støtte op om dansk metal, så anskaf dig dette album. Der er simpelthen ingen vej udenom Mordax' debut Violence Fraud Treachery.

Tilføj kommentar