The Monolith Deathcult - Tetragrammaton

Tetragrammaton

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

The Monolith Deathcult begår en lille genistreg.

Death metal har altid været lidt af en paradoksal genre. Ganske få og meget simple virkemidler har alle dage været det, der definerede genren og gjorde den så fandens unik. Men det er omvendt de selvsamme virkemidler, der har begrænset death metal og dens udviklingsmuligheder, for hvad stiller man op når det bliver fysisk umuligt at spille hurtigere, growle dybere, finde på ondere temaer osv...? Man gør som The Monolith Deathcult.

Der er ingen dikkedarer (et pænere ord for bullshit) når det kommer til The Monolith Deathcult (TMDC). De ved præcis hvem de er og hvad de står for. De lever og ånder for death metal, men er samtidig også klar over hvad genren kan og skal tilføres for at overleve. Derfor tilfører de musikken nogle elektroniske og symfoniske elementer og en god portion selvironi og humor, men er stadig tro mod den genre de elsker så fandens højt. Med andre ord, så er Tetragrammaton et meget frisk pust inden for en genre, der af og til er kørt lidt fast. Tilsat pompøse symfoniske Wagner'ske elementer plus en herlig fascination af alt hvad der er "forkert", leverer TMDC death metal, der er dejligt uforudsigeligt. Man ved simpelthen ikke om der kommer lidt industrial-elementer rundt om næste hjørne, eller om det bliver en cheesy dyb stemme, der udgiver sig for at være Fanden selv. Det er uhyggelig opfindsomt, originalt og super fedt! Klassisk death metal, men tilført små (nødvendige) overraskelser, der minder lytteren om, at death metal ikke er på vej ud endnu.

Nu tænker du sikkert, at de her spassere ikke skal slippe godt fra at proppe humor og selvironi ind i denne elskede genre. Men tro mig, det er fantastisk godt tænkt og super godt udført! Lyt bare til "Human Wave Attack" og du vil høre death metal af ypperste kaliber. For sammenligningens skyld kan man drage en parallel til filmens verden. Tetragrammaton er for death metal hvad filmen "Cabin in the Woods" er for gyserfilm; Et friskt pust, der minder sit publikum om hvor fantastisk en genre det er, man dyrker. Og elsker!

Trackliste: 1. Gods Amongst Insects 2. Human Wave Attack 3. Drugs, Thugs & Machetes 4. Todesnacht von Stammheim 5. S.A.D.M. (Supreme Avantgarde Death Metal) 6. Qasr Al-Nihaya 7. Aslimu!!!

Human Wave Attack - Ord er overflødige, bare nyd nummeret!

Tilføj kommentar