Vinylbanner
Manitou - Deadlock

Deadlock

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Spilletid:46:27
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

At Finland producerer nogle excelente metalbands i ny og næ bør ikke overraske nogen, bare tænk på Amorphis, Sentenced eller Stratovarius. Et muligt emne for et nyt stjerneskud på den finske metalhimmel kunne være Manitou, som her byder på en klassisk omgang Power Metal der virkelig fortjener betegnelsen. Bandet lyder som en blanding af nyere bands som Masterplan og gamle klassikere som Priest eller Saxon, desuden er der en smule Metallica anno "Black Album" at spore her og der. Især sanger Markku lyder som en blanding af James Hetfield og Geoff Tate, med enkelte forbehold selvfølgelig. Men jeg må alligevel sige at jeg er yderst imponeret over de unge finners friske lyd, der ikke lyder dateret eller klichefyldt på nogen måde. Det skyldes måske, at bandets sange, selvom de til tider er utroligt episke og ligefremme ikke lyder kedelige. Især sange som den voldfede "Waste, Damnation" og de afsluttende "Black Meadow (Menace of War)" og "The Black Meadow" ryger lige i lyttebøfferne på den mest behagelige måde. Hvis bandet kan vokse yderligere på de næste par skiver, vil jeg tro at dette kunne blive til noget.
Metalvinyl

Kommentarer (3)

SRFM

SRFM

Tidligere anmelder

Indlæg: 58

Øv! Et kort vildt øjeblik

Øv! Et kort vildt øjeblik troede jeg lige, at det var det gamle norske band Manitou, der var blevet gendannet. Jeg har deres album "Entrance" fra 1995 stående - en fed skive i en helt anden boldgade, nærmest alternativ metal med et originalt harmonisprog, lidt som en mellemting mellem tidlig Psychotic Waltz og Damn the Machine (ikke Rage Against). Nå, men de dér finner lyder som en gedigen omgang power i øvrigt (lyttede lige på et sample)! Så ikke et ondt ord derom :)

Omnio

Omnio

Tidligere anmelder

Indlæg: 157

Ja, der er godt nok tale om

Ja, der er godt nok tale om et hæmningsløst navnetyveri. Fy, skamme.

Nåh, disse Manitou er ganske rigtigt også fede. "Deadlock" er en af den slags plader, der virkelig vokser sig stor og stærk efterhånden som den skrider frem.

riheg03

Indlæg: 26

Det er der også et

Det er der også et cigaretmærke der hedder. Tjek lige amerikanske Hazelnut og danske Brudevalsen, Jomfruhinde og Rosenkæp for flere sære navne.

Tilføj kommentar