Linkin Park - Living Things

Living Things

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Nu Metal, Rock
Spilletid:36:59
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Linkin Park er et Grammy-vindende band fra Californien, der spiller en blanding af nu-metal, rapcore og alternativ rock. De blev dannet i 1996, og har udgivet fire albums siden da, som de har modtaget enorme roser for. Deres nyeste album hedder Living Things, og det er både en bizar og god oplevelse.

Lad os starte med forsangerene. Der er nemlig to: en der synger og screamer en smule, og en der rapper. De synger begge godt, og rappen er et super fedt twist. Det gør deres musik unik, og er også noget af det der har gjort dem så store som de er i dag. Det er til gengæld også dem der gør det meste af arbejdet. Guitaren er stille, og mest af alt i baggrunden sammen med bassen og trommerne. Alle tre spiller dog på et meget højt niveau, men udnytter ikke deres fulde potientiale. Desuden giver det heftige brug af Dj musikken nogle poppede elementer, som kan ende i at de mere hærdede metalheads lader Living Things stå på hylden i musikbutikken. Faktisk minder Living Things mest af alt om noget man kunne have hørt fra bands som Muse eller Nephew (med al respekt, de bands er ikke helt dårlige!), og derfor har jeg svært ved at se hvilken relevans dette album har for læsere af heavymetal.dk. På trods af dette er der nogle små mesterværker imellem, heriblandt "Castle of Glass". Med dæmpede trommer, stille brug af keyboards og ikke skyggen af scream, er det et utrolig godt slap-af-nummer. Det har den der effekt, hvor man ender med at lukke øjnene og drømme sig et andet sted hen. Det samme gælder "Roads Untraveled". Der bruger de lidt klaver, og og noget der minder om små klokker. Desuden er lyden MEGET ren. Det er også nødvendigt, da jeg tror at DJen bare ville gøre ondt i ørene, hvis lyden var mere rå, og når man tænker på hvor meget han fylder i musikken, bliver man overbevist med det samme.

Med Living Things skuffer Linkin Park ikke de nyere fans eller førstegangslytterene. De viser meget godt hvad de kan, både i den vilde og den stille ende. Hvis man er diehard Linkin Park fan tror jeg ikke at der er noget at komme efter her, da numrene mindre meget om deres ældre materiale. Men hvis det er første gang man lytter til Linkin park, kan dette album give et godt førstehåndsintryk. Det har det i hvert fald gjort ved mig.

Castle of Glass er, efter min mening, albummets lille mesterværk, og et al albummets stille numre.

Tracklist

 1. Lost in the Echo
 2. In My Remains
 3. Burn it Down
 4. Lies Greed Misery
 5. I'll be Gone
 6. Castle of Glass
 7. Victimized
 8. Roads Untraveled
 9. Skin to Bone
 10. Until it Breaks
 11. Tinfoil
 12. Powerless