Leaves' Eyes - King of Kings

King of Kings

· Udkom

Type:Album
Genre:Symfonisk metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Queen of Queens

Norske/tyske Leaves`Eyes er nu ude med deres sjette album King Of Kings. Det symfoniske metal band med folk-tonerne blev dannet i 2003 af sanger Liv Kirstine (ex-Theatre of Tragedy) og ex-Atrochity medlemmer og de udgav deres første album i 2004.

Bandets tekster omhandler den nordiske mytologi og vikingealderen og dette album er ingen undtagelse, da den bygger på sand og episk historie om Norges første konge Harald. Liv Kirstine er sangskriveren, og teksterne betyder meget for hende personligt.

Powerful og teatralsk

”Sweven” er den stille intro sang til albummet, hvor violin, trommer og skønsang blot er en lille appetitvækker.

Det er sange, der er melodiske, spektakulære og teatralske i deres form, og som Liv Kirstine udfører på smukkeste vis. Hendes stemme er blid, samtidig med den rummer en ekstrem power og til tider har en ”opera lyd”. Der er en god kombination mellem hendes lyse og høje toneleje og Alexander Krull`s mørke og growlende vokal, der ikke overskygger Livs stemme, men derimod danner fin kontrast til hendes sang.

I sangen ”Halvdan The Black” og i ”Blazing Waters” er der en god illustration på denne vekslen mellem lys og mørk. Det er en sang, der er meget melodisk; den har et højt tempo, især i form af trommerne, og den har en bas, der ligger og understøtter det hele, lige som den skal.

Sangen ”The Waking Eye” har et blændende lydbillede, og hvor gæstekoret ”London Voices” (som bl.a. har arbejdet på filmserierne ”Ringenes Herre” og ”Harry Potter”) leverer storslået power og atmosfære til sangen.

Blændende lydbillede - for blændende?

Med deres sidste album Symphonies Of The Night var der smæk for alle skillingerne. Sangene var hårdere i deres udtryk, og lyden var ikke alt for velfriseret. Sangene på dette album kan virke for pæne og for rene i lyden, og de er desværre for velpudsede for undertegnede, men det er jo heldigvis en smagssag. Måske har det også noget at sige, at de har skiftet fra Napalm Records til AFM Records, og igen måske ikke...

Det gør også, at karakteren ikke får mere end syv kranier, hvor det tidligere album fik otte kranier af en anden anmelder. Men skulle du få lyst til at høre Livs smukke power stemme drysset med lidt festøv og et album, der er storslået i lyd, kan du se nedenstående video.

Bandet er sat til at turnere i Europa den nærmeste fremtid, og datoer kan ses på deres hjemmeside.

Tracklist

 1. Favorite
 2. Sweven
 3. King Of Kings
 4. Halvdan The Black
 5. The Waking Eye
 6. Feast Of The Year
 7. Vengeance Venom
 8. Sacred Vow
 9. Edge Of Steel
 10. Haraldskvæði
 11. Blazing Waters
 12. Swords In Rock

Tilføj kommentar