Hammerhed - Fennoscandian Badass

Fennoscandian Badass

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hammerhed er et finsk thrash-metal band fra Helsinki.

Bandet blev oprettet i 2007. I 2009 udgave bandet sit første album Killtrippin. Bandet består af Pena Penttinen (vokal), Harri Hytönen (guitar), Grandi Räsänen (trommer) og JP Immonen (bas). Bandet er inspireret af andre populære bands som Pantera, Suicidal Tendencies og Sepultura, og New Yorks hardcore-scene. Bandet spiller meget aggressivt og hårdt thrash som de fleste thrash-metallere vil kunne nyde. De har fornyligt udgivet deres nyeste album The Fennoscandian Badass, som jeg har haft lyttet igennem.

Albummet ligger ud med en intro med zombie lignende ''moaning'' efter fulgt af en kort fortælling om zombier. Der efter begynder nummeret ''FBA''. ''FBA'' er et rigtigt traditionelt hårdt slående Thrash nummer. Vokalen er lidt i samme stil med Tom Arya fra Slayer, som er forholdsvis råbende, men også med en melodisk klang. Guitar spillet er meget råt og i rigtigt hurtigt tempo med en forholdsvis teknisk guitar solo. Det samme gælder trommerne med den traditionelle dobbelt pedal og intense brug af lille trommen. Basen følger resten af instrumenterne med meget dybe og hurtige riffs. Dette gælder som sådan også for resten af albummet, specielt nummeret ''Bushmaster'' som nok er mit yndlings nummer på albummet.

Her er alt i alt tale om et godt Thrash Metal album. Det er ikke fordi at det flytter store grænser, men det er tilgengæld rigtigt solidt. Hvis du godt kan lide en god omgang teknisk Thrash med lidt Speed Metal elementer, er Hammerhed's Fennoscandian Badass helt klart noget for dig.

Her et YouTube-link til nummeret Bushmaster fra det nye album. Det er mit yndlingsnummer på albummet og dette er en live-udgave. Live-udgaven er ikke lige så god som nummeret er på albummet pga af lidt tekniske problemer, men albumverisonen var ikke til at finde på YouTube.

Tracklist

 1. Intro
 2. FBA
 3. Dollarized
 4. Bastardophobia
 5. Bushmaster
 6. Better to Burn
 7. Inch by Bloody Inch
 8. Righteous Hammer
 9. Legal Piece
 10. Primitive
 11. Few Know, Few Seek
Imusic

Tilføj kommentar