Fireforce - Annihilate The Evil

Annihilate The Evil

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Tilbage på den belgiske slagmark

Fireforce er kendt for at skabe en imaginær slagmark gennem deres musik, og Annihilate The Evil  er ingen undtagelse. Med deres album Deathbringer fra 2014 bragede de igennem med et power metal-album, der fra start til slut leverede aggressive, krigsværdige riffs. Som en tilføjelse indførte de camouflagetemaet for at skabe en form for optisk slagmarksstemning. Nu er de i krig igen, og spørgsmålet er, vinder eller taber de den?

Tilintetgørelse af det onde

Med det første nummer på albummet bliver man skudt direkte af sted i en kapsel til et klassisk power metal-univers. Til forskel fra Deathbringer har Fireforce på Annihilate The Evil lavet et album, hvor man lidt bedre kan fornemme elementerne i musikken. På Deathbringer dominerede bragende guitarer, men på det nye er tempoet sat en smule ned, og man kan bedre fornemme detaljerne.

Jeg blev rigtig glad, da jeg hørte guitarsammenspillet. Thierry van der Zanden og Erwin Seutens komplimenterer hinanden godt, og soloerne sidder lige i skabet. Desuden blev jeg også begejstret over Jonas Sanders’ trommearbejde. Han formår at tilføje en nuanceret og perfekt aggressiv rytme, der passer godt ind i albummets tema.
Til gengæld er jeg ikke vildt begejstret for vokalen. På sin vis passer den godt til genren med den hæse ”battle roar”-stil, som jeg tror Filip Lemmens prøver at ramme. Til gengæld synes jeg, at den svigter af og til gennem albummet. Nogle gange fungerer det godt, andre gange skærer det lidt i ørene med ujævnhederne.

De vinder dog

Når alt kommer til alt, vurderer jeg dem til at sejre. De leverer power metal-varen med få kritikpunkter. Albummet er et potentielt godt headbanging-album, hvor man bliver revet med af numrene (sandsynligvis mere efter et par øl). Tekster og vokal kunne efter min mening godt være blevet hejst et par niveauer op, men det er power metal, så det gør ikke alt for meget. Der er et par ørehængere, der gør, at man sagtens kan komme til at tage sig selv i at synge med på et par simple omkvæd, hvis man lytter til albummet et par gange.

Tracklist

 1. The Boys From Down Under
 2. Revenge In Flames
 3. Fake Hero
 4. Dog Soldiers
 5. Oxi Day
 6. Thyra's Wall
 7. Defector (Betrayer of Nations)
 8. The Iron Brigade
 9. White Lily (Okhotnik)
 10. Iron, Steel, Concrete, Granite
 11. Herkus Mantas
 12. Gimme Shelter (CD only bonustrack)

Tilføj kommentar