Before Fire - Before Fire

Before Fire

Udkom

Type:EP
Genre:Rock'n'roll
Antal numre:5

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Andengangsdebutanter

For den flittige læser af Heavymetal.dk vil navnet Before Fire måske lyde bekendt; den danske kvartet var nemlig en tur gennem Detektoren i 2017. Dengang debuterede bandet med den fine ep Temper of Two, og drengene fik blandt andet ros for den flotte vokal. Meget er dog sket siden da, og forsanger Oscar er nu skiftet ud med forsanger Mathias – spændende. Det nye lineup har givet bandet lyst til at relancere Before Fire, og derfor kalder de denne ep nummer to deres reelle debut.

Rock og rul

Nok er der sket forandring siden 2017, men Before Fire holder fast i kernen af deres lyd: Denne ep er fyldt med 70’erinspireret bluesrock, og så snart ”Risk It” rammer øregangene, er det svært ikke at tænke på blomstrede skjorter og brune trompetbukser. Det hele oser af legendariske Led Zeppelin og The Doors, men bandet formår også at inkorporere et ungdommeligt, frisk pust – tak for det. Dette høres eksempelvis i produktionen, der hverken knager eller brager: Lyden er klar og lækker.

Ovenstående ”Risk It” åbner ep’en på fin vis: Der er rullende guitarriffs, blød bas og en potent vokal fra Mathias Fischer. Bandet leger med en interessant rumklang- eller ekkoeffekt på vokalen, og det klæder bandets udtryk rigtig godt. Melodien er ikke voldsomt fængende, men nummeret er både vellydende og velspillet – en udmærket start. Efterfølgeren ”Dead Eyes” og afslutningsnummeret ”Are You Listening” er begge en anelse mere iørefaldende; førstnævnte leverer en flot vokal og en dejlig tilbagelænet bro, mens sidstnævnte scorer høje point for sin energiske attitude. ”Are You Listening” er rock’n’roll for alle pengene.

På ”Look My Way” bliver det en smule hårdere: Guitarriffet er tungere, vokalen er mere insisterende, og i c-stykket eksperimenterer bandet med nogle syrede effekter – noget, de sagtens kunne dyrke endnu mere. Stik modsat denne energiudladning er ”Who’s to Blame” ep’ens absolutte bluesballade. Mathias’ vokal er i fokus, instrumenterne gør ikke stort væsen af sig, og kvartetten får med simple midler skabt en rigtig fin stemning. Det er næppe et nummer, man kan huske i dagevis, men når det stille summer ud af højtaleren, fungerer det godt.

Der er ingen tvivl om, at Before Fire har en appellerende lyd, et fint talent og en stor appetit på at spille rock’n’roll – faktisk så stor, at de for nylig har forladt deres base i København til fordel for en tilværelse i London. Vi krydser fingre og venter spændt på, hvad fremtiden bringer for de fire herrer.

Tracklist

  1. Risk It
  2. Dead Eyes
  3. Look My Way
  4. Who's to Blame
  5. Are You Listening