Exekrator - Promo 2005

Promo 2005

Udkom

Type:Demo
Genrer:Black metal, Heavy Metal
Spilletid:41:54
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Exekrator er et af Danmarks ældre Black Metal bands i undergrunden, med deres første udgivelse helt tilbage i 1997. Dette er dog mit første møde de sorte labaner, der efter mit udsagn er temmelig vilde med Mayhem's "A Grand Decleration of War" cd - i hvert fald hvis man skal dømme efter cd’ens første nummer "Eternity Below". Nummeret indeholder nemlig en 1:1 kopi af riffet fra den selv samme sang på Nordmændenes kontroversielle klassiker. Desuden har man også ligeså megen chance for at skræmme folk væk med den meget ekstreme vokal, der virkelig lyder som om manden har et æg i klemme. Efter et par gennemlytninger havde jeg dog vænnet mig til denne blanding af King Diamond, Udo Dirkschneider og en fæl lille trold, faktisk synes jeg at de giver sangene en interessant tvist af det vanvittige. Musikalsk bevæger vi os også meget omkring, lige fra klirrende kold black metal i stil med Mayhem og Marduk i de to første skæringer, medens man i "Black Ice" trækker på den gamle Kong Diamants geniale horror metal. "Black Ice" er uden tvivl også cd’ens bedste nummer, hvor den ekstreme stemme rigtig kan udfolde sig. "Ex Draconis" derimod er et stemningsfyldt episk nummer der langsomt begyndende med slæbende rytmer og en elegisk guitar langsomt bygger sig op. De sidste fire numre stammer fra bandets "Superstitionis Maleficiae", der mere bevæger i den gængse black metal verden, dog er standarden her også dejligt pænt høj. Derfor vil jeg da håbe at drengene snart kan kradse deres underskrift under en kontrakt, så vi kan komme i den nydelse af et ordentligt produceret værk fra dem.

Kommentarer (16)

Omnio

Omnio

Tidligere anmelder

Indlæg: 157

Haha, for pokker en vokal da.

Haha, for pokker en vokal da. Det er jo svært ikke at finde det bare lidt fascinerende!

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

hehaheh .. for det første så

hehaheh .. for det første så tror jeg de har placeret deres hjemmeside på en home-server, med et 2400 Baud modem koblet op til nettet. For GOD damn det går langsomt at hente ned.

Og så kommer så min spand lort. Har du haft lort i øre-gaffet bjørn eller hva ? .. Eller er du blevet bestukket .. ;-) .. Stemmen i sig selv giver jeg -10 for .. musikken 4 for ensformighed og -10 generelt fordi jeg nu er blevet pisse irriteret over de lyder som ikke vil forsvinde inde i mit hovede..

Arrrggg ... Det her bliver mit Mental Meltdown eller Rock Zone nightmare nr. 2 ..

usurperdeath

Indlæg: 8

Jeg synes det er fedt, at der

Jeg synes det er fedt, at der er et band her der ikke lyder som en kopi af et kendt udenlandsk navn.
Der er alt for meget trendrytteri i den danske scene, og her er et band der har skabt deres egen stil, hvor der også samtidig er noget mørk stemning indblandet.
Også fedt at alle bands ikke skal bruge nøjagtig den samme vokal-stil. Ret kan sgu godt blive trættende at lytte til den ene enslydende growler efter den anden hele dagen.
Helt sikkert blandt de bedre danske bands.

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

Meget vel HELT ok ikke at

Meget vel HELT ok ikke at køre med på mainstream... Men når det er sagt så er der heller ikke mere at hente i det her band synes jeg ikke. Vokalen, ja det er da fedt at man ikke laver det samme som alle andre. Men hvis jeg nu der blev udgivet en CD hvor forsangeren visker hele tiden, så ved alle jo også at det holder heller ikke. Musikken i sig selv er jo ikke noget atypisk for den genre, der findes masser af musik som kører i denne dur, så intet nyt der. Det eneste nye er måske at deres lyd er eminent TYND.

Det er fedt at lave noget nyt og inovativt og søge egne veje. Men dermed ikke sagt at det man laver undervejs er klasse og godt. Personligt synes jeg det her er noget man har hørt før, bare med dårligere vokal, tightness, lyd .. og så er det lige det der med at nakke Mayhems Intro .. :/

usurperdeath

Indlæg: 8

Nu ved jeg ikke hvor meget af

Nu ved jeg ikke hvor meget af bandets musik du har hørt (hvsi du kun har hørt mp3'erne er det nok ikke helt dækkende), men hvor de fleste black metal bands i dag trækker udelukkende på inspirationer fra norge i 90'erne, synes jeg faktisk at Exekrator har en langt bredere lyd og atmosfære med elementer fra forskellige dele af black metallen, heavy metal og thrash.

Hvis man ser bort fra vokalen kan jeg heller ikke komme på nogen bands, der i det store billede har samme lyd som dette.

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

Nå så indrømme at jeg hentede

Nå så indrømme at jeg hentede alt det som ligger på deres hjemmeside. .. Normalt vil jeg gå ud fra at man lægger det bedste op for at give et overall godt indtryk af deres promo. Men det er så ikke lige tilfældet for dem så .. hehehe ... men jo, hvis deres andre sange fra promoen er bedre end dem på siden, meget bedre, så har jeg nok talt over mig .. ;)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Hørte også lige et par numre,

Hørte også lige et par numre, det er saftsusme en vokal man skal vænne sig til, men synes det er enormt modigt gjort. Personligt synes jeg bare det er irriterende at han skal lave dobbelt stemmer konstant.

Men fedt de er anderledes, kun godt at bandet kører væk fra al den der Mnemic og Hatesphere hype.

sulphurgod

Indlæg: 1

Originalt, ondt og fedt! Det

Originalt, ondt og fedt! Det er da lige den slags bands der er brug for her i landet!

hellsatandeath

Indlæg: 3

det er sgu da kult det her!

det er sgu da kult det her! selvom det 'kun' er en demo!

usurperdeath

Indlæg: 8

Har lige fået fingre i

Har lige fået fingre i bandets første "rigtige" cd, der lige er udkommet. Den er sgu cool.

Omnio

Omnio

Tidligere anmelder

Indlæg: 157

Jeg sætter sgu også mine

Jeg sætter sgu også mine penge på Exekrator. Klart det mest originale danske metalnavn pt. sammen med Beyond Twilight og Volbeat!

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

hehehe .. mener bare at der

hehehe .. mener bare at der tidligere er blevet givet dårlige anmeldelser til bands som lavede et eller andet nyt og originalt, tag f.eks. Encrimsond med deres bræk musik direkte fra satans numse. De fik bank i anmeldelsen og med rette da deres musik OG VOKAL er klam.
En ting er at lave noget originalt, en anden at lave noget som er fedt. Personligt vil jeg ikke kunne holde ud at høre en hel CD igennem med Exekrators vokal og for den sags skyld tynde produktion. Dermed ikke sagt at jeg ikke respekterer andre hvis de synes det er fedt, dette er blot min mening om musikken .. :) ..

usurperdeath

Indlæg: 8

Selvfølgelig. Alle siger jo

Selvfølgelig. Alle siger jo bare deres mening. Og så skal du jo i hvert fald bare ikke købe cd'en. Jeg er dog glad for at jeg har den.

hellsatandeath

Indlæg: 3

når jeg hører en demo

når jeg hører en demo forventer jeg nu ikke en gudeproduktion som på f.eks. st. anger... øh.. nå nej.. ;)

chokehold

chokehold

Indlæg: 51

Der er ikke noget som kan

Der er ikke noget som kan ødelægge noget musik mere end en dårlig produktion. Så mener stadig at man bør overveje at smide bare lidt penge i at få en ordenlig produktion hvis man ønsker at få folk til at lytte det igennem. Ellers kan man lige så godt smide lortet på et kassette bånd som har været overspillet 200 gange og katten har pisset på... Produktion er alfa og omega hvis man vil frem ..

hellsatandeath

Indlæg: 3

jah, selvfølgelig betyder det

jah, selvfølgelig betyder det noget, men for mig er musikken nu det vigtigste.. jeg har altså også hørt det der lød dårligere, så slemt er det altså heller ikke.
men hvis du siger de har fortjent en bedre produktion, så er vi enige, hehe :)

Tilføj kommentar